Hyppää sisältöön

Riippumattoilija herää keinuen uuteen aamuun: "Voi kölliä ja katsella, millainen päivä on tulossa"

Videolla retkeilybloggaaja Terhi Jaakkola näyttää, millaisella asennolla riippumatossa voi välttää selän kipeytymisen.

Riippumattoretkeily suosiossa
Riippumattoretkeily suosiossa

Järven ranta, auringonnousu ja silmien eteen aukeava kesäinen taivas.

Riippumattoretkeily on kasvattanut suosiotaan. Bloggaaja ja riippumattoilija Terhi Jaakkola kertoo ihmisten kyselevän häneltä tällä hetkellä paljon vinkkejä riippumattoiluun.

Aamu-tv:ssä vieraillut Jaakkola yöpyy ympäri vuoden riippumatossa ja nauttii keinuttelevasta majoituksesta. Hän kertoo etsivänsä usein täydellistä paikkaa, josta näkee auringonnousun.

– Voi kölliä ja katsella, millainen päivä on tulossa.

Säädä riippumatto selälle sopivaksi

Usein ajatus on, että riippumatossa nukkuessa selkä kipeytyy huonon nukkumisasennon vuoksi.

– Moni luulee, että tämä on sarjakuvamainen banaani, Terhi Jaakkola sanoo.

Hän opastaa hakemaan hyvän asennon makaamalla riippumatossa hieman vinottain maton keskilinjaan nähden.

Luontoon.fi (siirryt toiseen palveluun)-sivuston riippumattovinkeissä neuvotaan, että asentoa saa säädettyä myös muuttamalla riippumaton köysien kireyttä.

Hyvän asennon löydyttyä riippumaton etuna telttaan verrattuna on se, ettei kahden puun väliin ripustettavaa majoitusta varten tarvitse etsiä tasaista maata.

Suojaa sateelta ja ötököiltä

Maan kosteus ei kylmää riippumatossa nukkujaa, mutta viileässä säässä ilman ympäröimään nukkumapaikkaan tarvitaan pelkkää makuupussia enemmän lämmikettä.

– Vaikka olisi lämmin makuupussi, se menee takapuolen kohdalta lituksi eikä eristä.

Riippumattoja varten on olemassa eristäviä alapeittoja, ja Jaakkola kertoo osan retkeilijöistä laittavan makuualustan riippumaton pohjalle.

Sateet ja hyttyset kuuluvat luontoretkiin. Sateen sattuessa riippumaton ylle voi pystyttää katoksen, joka tukeutuu puihin ja esimerkiksi maahan pystytettäviin telttakeppeihin.

Hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä suojaavat erilaiset verkot. Jaakkolan riippumatossa on vetoketjulla suljettava verkkokatto.

– Laitan vetoketjut kiinni, ja olen turvassa faneilta.

Videolla Endorfiininmetsästäjä (siirryt toiseen palveluun)-blogin pitäjä Terhi Jaakkola näyttää, kuinka riippumaton ripustaminen sujuu ilman erilaisten solmujen osaamista.