Cheekin suojatti Lukas Leon haluaa tehdä musiikkia monipuolisesti: "Saattaa olla, että julkaisen punk-albumin"

Tänään julkaistiin Lukaksen Simba-debyyttialbumi. Nuori rap-artisti päätyi Cheekin talliin sattumalta.

suomirap
Cheekin suojatti Lukas Leon
Cheekin suojatti Lukas Leon

8-vuotiaasta lähtien riimitellyt parikymppinen Lukas Leon koki pari vuotta sitten elämänsä yllätyksen. Facebookiin ilmaantui viesti Suomen tunnetuimmalta räppäriltä.

Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, oli sattumalta kuullut Youtubessa biisin, jolla Lukas vieraili. Konkari vaikuttui nuoren itä-vantaalaisen asenteesta ja taidoista.

Tämän seurauksena Lukaksesta tuli Tiihosen Liiga Music -levy-yhtiölle ensimmäinen sopimuksen tehnyt artisti. Lukaksen Simba-debyyttialbumi julkaistiin tänään torstaina.

Albumia työstettiin parin vuoden verran Jimi Pääkallon studiolla. Cheek vieraili välillä sessioissa, ja kertoi mielipiteitään. Hän ei kuitenkaan puuttunut artistinsa työhön tai levyn sisältöön.

– Kaikki sanoitukset ja soundimaailma on sitä, mitä haluan. Minulla on ollut täysi taiteellinen vapaus, Lukas kertoo.

Räppäri halusi julkaista kokonaisen albumin sen sijaan, että biisejä olisi tullut ulos ajan hengen mukaisesti yksitellen. Ajatuksena on, että ihmiset saavat oikean kuvan artistin musiikin monipuolisuudesta.

– Kokonaisuudessa on siistiä, että siinä ei ole mitään rajoja. Ei ikinä tiedä, mitä sieltä tulee. Saattaa olla, että julkaisen kohta jonkun punk-albumin, meininki on niin monipuolista.

Lukas ei karsasta sitä, että häntä tituleerataan Cheekin oppipojaksi, manttelinperijäksi ja suojatiksi. Päinvastoin, luonnehdinnat tuntuvat hyvältä.

– Kyllä se on aika todenmukainen kuvaus. Olen arvostanut Jarea ihan siitä asti, kun aloitin itse räppäämään. Jare on yksi suurista vaikuttajista.