Onko tuhansissa kotiutuvissa varusmiehissä ratkaisu työvoimapulaan? "Tämä on loistava tapa tavoittaa nuoria"

25 yritystä hamusi itselleen työntekijöitä varusmiesten rekrytointimessuilla Parolassa. Tulevaisuuttaan arvuuttelevissa varusmiehissä voi olla yksi lääke työvoimapulaan. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

työvoimapula
Varusmiehiä yrityksen ständillä rekrytointimessuilla.
Panssariprikaatista kotiutuvat varusmiehet etsivät töitä rekrytointimessuilta. Mukana oli 25 yritystä, jotka tarvitsevat tekijöitä.Lauri Rautavuori / Yle

HattulaTykkimies Joona Karvonen kiertelee yritysten pisteillä. Mukaan tarttuu kädenpuristuksia, yhteystietoja ja toiveikkuutta.

Karvosen elämä intin jälkeen on melko hyvissä uomissa. Syksyllä kotiutuva tykkimies aloittaa korkeakouluopinnot vuodenvaihteen jälkeen.

– Siihen tarvitsen muutamaksi kuukaudeksi töitä, myyntihommaa tai varastotyötä. Opiskelujenkin aikana voin käydä töissä.

Tykkimies Joona Karvonen rekrytointimessuilla Parolassa.
Joona Karvosella on muutaman kuukauden ajan väljä kalenteri, kun mies kotiutuu intistä.Lauri Rautavuori / Yle

Parolan Panssariprikaatista Hattulasta kotiutuu ennen juhannusta yli tuhat varusmiestä. Osalle heistä tulevaisuus on epävarma, ahdistavakin. Mitä tapahtuu intin jälkeen?

– Moni varusmies ei tiedä, mitä tulevaisuudellaan tekee, Karvonen kertoo.

Tykkimies tietää mistä puhuu. Hän on Panssariprikaatin varusmiestoimikunnan työ-, opinto- ja sosiaaliasiamies, joka auttaa muita varusmiehiä muun muassa työnhaussa.

"Win-win-tilanne yhteiskunnalle ja Puolustusvoimille"

Panssariprikaati ja Hämeen kauppakamari tarjosivat kysymykseen vastausta järjestämällä rekrytointimessut. Panssariprikaatin sotilaskoti 1:een saapui 25 työvoimaa tarvitsevaa yritystä, jotka kalastelivat kotiutuvista varusmiehistä itselleen tekijöitä.

– Lähes jokainen työnantaja, jonka kanssa olen täällä jutellut, on vaikuttanut aidosti kiinnostuneelta. Eiköhän täältä nappaa, Joona Karvonen toivoo.

Tulevaisuuttaan arvuuttelevat varusmiehet voivat olla yksi lääke Suomen kasvavaan työvoimapulaan. Varsinkin metalli- ja rakennusalalla on pulaa työntekijöistä. Samoin ICT-osaajia tarvitaan lisää.

Maamme työttömyysaste oli huhtikuussa 8,6 prosenttia (siirryt toiseen palveluun) (Findikaattori) eli tekijöitä kyllä on, mutta joillain aloilla työ ja osaaja eivät kohtaa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Parolannummella.
Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan myös Hämeenlinnassa kärsitään työvoiman puutteesta.Lauri Rautavuori / Yle

– Tämä on selkeästi win-win-tilanne yhteiskunnalle ja Puolustusvoimille. Hämeenlinnankin seutu kärsii työvoimapulasta aika monella alalla, ja tämä on loistava tapa tavoittaa nuoria ihmisiä, sanoo Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

– Meiltä kotiutuu pian 1 100 varusmiestä, ja jos tuosta ryhmästä muutamakin saa rekryjen ansiosta kesätyön tai oman alan töitä, sillä on alueellisesti iso merkitys, puhuu Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

Palveluksen aikana opituista taidoista hyötyä työmarkkinoilla

Yksi rekrytointitapahtuman teemoista oli palveluksen aikana hankitun osaamisen hyödyntäminen siviilissä. Millaisia valttikortteja armeijan käyneellä on työmarkkinoilla?

– Esimerkiksi erilaiset ajokortit, joita Puolustusvoimissa ajetaan. Sitten on työturvallisuuskorttja, tulityökortteja ja erilaisiin ammattipätevyyksiin liittyviä asioita, Nisula vastaa.

Kari Nisula Parolannummella.
Eversti Kari Nisula uskoo, että asepalveluksen suorittaneilla on useita valttikortteja työmarkkinoilla.Lauri Rautavuori / Yle

Turvallisuusalan yritys Sector Alarm oli yksi messuille saapuneista yrityksistä. Myyntipäällikkö Panu Mölsän mukaan kasvava yritys tarvitsee tekijöitä etenkin kesäksi.

– Täällä on paljon potentiaalisia työntekijöitä. Olemme saaneet jo toistakymmentä hakemusta, Mölsä iloitsee.

Myös tykkimies Joona Karvonen astelee Mölsän puheille. Miehet keskustelevat, Karvonen täyttää yhteistietonsa lappuun. Lopuksi paiskataan kättä.

– Uskon, että löytyi töitä. Oman alan töitä vielä, Karvonen hymyilee.