180 ihmistä evakuoitiin palavasta kerrostalosta Lontoossa – onnettomuus sattui Grenfellin tuhoisan tornipalon vuosipäivänä

Eteläisessä Lontoossa sijaitsevan 20-kerroksinen kerrostalon tulipalo on saatu hallintaan. Viranomaisten mukaan loukkaantumisilta vältyttiin.

tulipalot
180 ihmistä evakuoitiin palavasta kerrostalosta Lontoossa
180 ihmistä evakuoitiin palavasta kerrostalosta Lontoossa

Lewishamissa eteläisessä Lontoossa on evakuoitu noin 180 ihmistä 20-kerroksisessa kerrostalossa syttyneen suuren tulipalon vuoksi.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) tulipalo syttyi torstaina aamuyöllä kello neljän maissa ja palokunta sai tulen hallintaan noin tuntia myöhemmin. Nopeiden evakuoimistoimien ansiosta onnettomuudesta ei aiheutunut loukkaantumisia.

Viranomaiset tutkivat tulipalon syttymissyytä, jota ei toistaiseksi tiedetä. Tulipalo syttyi kerrostalon 12. kerroksessa sijaitsevassa asunnossa.

Tulipalo laukaisi kerrostalon sammutusjärjestelmän, joka ehkäisi liekkien leviämistä. Talosta evakuoitu asukas Caleb Parker kommentoi BBC:lle olevansa huolissaan siitä, että talon palohälytysjärjestelmä ei lauennut soimaan. Moni talon asukkaista sai tiedon evakuoinnista naapureiltaan.

Lewishamin tulipalo sattui tasan vuosi sen jälkeen, kun Lontoossa tuhoutui 27-kerroksinen Grenfellin tornitalo massiivisessa tulipalossa viime kesänä. Grenfellin palossa kuoli 72 ihmistä ja yli 70 loukkaantui. Taloon ei ollut asennettu sammutusjärjestelmää ja sen julkisivu oli tehty helposti palavasta materiaalista, jota pitkin tuli levisi nopeasti.

Grenfellin tornitalon katastrofi oli eniten kuolonuhreja vaatinut tulipalo Britanniassa toisen maailmansodan jälkeen.