Oulu puuttuu yleisten alueiden luvattomaan käyttöön

Oulussa on huomattu vuosien saatossa, että yleisille alueille on levittäydytty tonttirajojen yli. Nyt puupinot ja trampoliinit kehotetaan siirtämään omalle tontille.

Oulu
Pressulla ja narulla sidottu peräkärrikuorma.
Oulun kaupunki muistuttaa, että esimerkiksi peräkärryjen säilyttäminen kuuluu oman tontin puolelle, ei kaupungin yleisille alueille.Tarja Nyyssönen / Yle

Oulun kaupunki aikoo puuttua tehokkaammin tonttien levittäytymiseen yleisille alueille. Oulussa on huomattu vuosien saatossa, että yleisiä alueita on otettu luvatta omaan käyttöön.

Kaupunki muistuttaa, että metsäalueiden nurmettaminen, omien istutusten ja rakenteiden tekeminen sekä tontin ulkopuolisten alueiden haltuunotto ja omaisuuden säilyttäminen tontin ulkopuolella on kiellettyä.

Kaupunkilaisia kehotetaan huolehtimaan, että yleiset alueet ovat kaikkien käytettävissä. Esimerkiksi aidat, trampoliinit, puupinot, leikkimökit ja peräkärryt kuuluvat oman tontin puolelle.

Kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkisen mukaan jonkin verran nähdään tilanteita, jossa esimerkiksi tonttien yli levittäydytään ja tehdään pienempiä rakennelmia kaupungin yleisille alueille.

– On tullut räikeitäkin tapauksia vastaan, sanoo Heikki Pulkkinen.

Oulun kaupungin tonttien rajat voi tarkistaa osoitteessa kartta.ouka.fi (siirryt toiseen palveluun)