Upseerikerho säilyy Säkylässä – kunta ostaa kiinteistön ja lahjoittaa sen kerhosäätiölle

Säkylän kunta haluaa ylläpitää kerhoperinnettä.

Lyhyet
Sotilaiden saappaita
Yle

Säkylän kunta aikoo ostaa Huovinrinteen Upseerikerhon kiinteistön ja lahjoittaa sen perusteilla olevalle Huovinrinteen kerhosäätiöille.

Kiinteistön omistaa Senaatti-kiinteistöt. Puolustusvoimat irtisanoi varuskuntien henkilöstökerhojen vuokrasopimukset tammikuusta 2017, ja useimmilla paikkakunnilla se merkitsi kerhotoimintojen päättymistä.

Säkylässä kerhotoiminta on toistaiseksi jatkunut erillisellä sopimuksella.

Kunta haluaa jatkaa kerhoperinnettä

Säkylän kunnalla on etuosto-oikeus, jonka takia Senaatti-kiinteistöjen ei tarvitse kilpailuttaa kiinteistön myyntiä. Kunnanjohtaja Teijo Mäenpään mukaan kerhotoiminnan jatkuvuus on Säkylälle arvokysymys.

– Kunta haluaa edistää ja tukea toiminnan jatkumista ja kunta tulee näin ollen tekemään tarjouksen kerhorakennuksesta. Tavoitteena on kerhoperinteen ylläpito ja maanpuolustushengen ja maanpuolustusjärjestöjen tukeminen, Mäenpää sanoo tiedotteessa.

Säkylän varuskuntaan ollaan perustamassa Huovinrinteen kerhosäätiötä, joka ottaa kiinteistön vastuulleen. Säätiön perustajia ovat Porin prikaatin tukisäätiö, Säkylän kunta, Porin Prikaatin kilta ry ja Porin Reserviupseerikerho ry.