Kesäleireissä on valinnanvaraa – tarjolla myös maksuttomia leirejä

Perinteiset kesäleirit ovat säilyttäneet suosionsa, vaikka rinnalle on tullut yhä enemmän erilaisia teema- ja harrasteleirejä. Eniten leiriläiset odottavat yhteistä aikaa kavereiden kanssa.

Kuva: Minna Heikura / Yle

Poikaleiri, työttöleiri, bändileiri, heppaleiri, sporttileiri… Tänäkin kesänä perheet ovat olleet yltäkylläisen tarjonnan edessä, kun lapsille on valittu tekemistä lomalle. Erilaisia leirejä ja kursseja järjestävät joka vuosi niin kunnat, seurakunnat kuin urheiluseuratkin. Kaikenlaiset leirit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosikausia, eikä hiipumista ole näkyvissä.

– Oikeastaan joka kesä kaikki leirit ovat olleet kysyttyjä ja on myös toivottu useampia viikkoja, kun leirejä järjestettäisiin. Tänä vuonna meillä oli yksi viikon tyttöleiri ja yksi viikon poikaleiri, jotka järjestettiin päiväleireinä, kertoo Henna Räisänen Keminmaan vapaa-aikapalveluista.

Teatteri- ja bändileirille maksutta

Joka vuosi perinteisten kesäleirien rinnalle löytyy enemmän uusia leirejä ja kursseja. Kemissä pidetään tänä kesänä jo kolmatta vuotta teatterileiriä, jota ohjaa ammattinäyttelijä Tatja Hirvenmäki.

– Ensimmäinen teatterileiri meni jo, ja meillä oli ihana viikko. Tällä viikolla olemme yli 13-vuotiaiden nuorten kanssa ja odotan tästäkin mainiota viikkoa. Leiri huipentuu aina pieneen esitykseen, jossa nuoret pääsevät näyttämään oppimaansa.

Kemin kaupungin nuorisotoimi on päättänyt tukea nuorten kesätekemistä tarjoamalla maksutta teatteri- ja bändileirit. Tämä tukee nuorten tasa-arvoista osallistumista kesätoimintaan.

– Minusta tämä on ihan mahtava juttu, että Kemin kaupunki haluaa tukea ja aktivoida nuoria tällä tavalla, Hirvenmäki toteaa.

Ensimmäistä kertaa teatterileirille osallistuva Matias Ruonavaara lähti jo viime syksynä äidin ehdotuksesta mukaan Hirvenmäen ohjaamalle teatterikurssille. Sen myötä hän lähti mukaan myös kesäleirille.

– Minun mielestä näytteleminen on kivaa, niin siitä se idea lähti, Ruonavaara toteaa.