Vanhuskyydeistä kilpailun hävinnyt Speys valitti markkinaoikeuteen

Valituksen takia Soiten on taas mietittävä, miten kyytipalvelu syksyllä välitetään.

Soite
Speysin Kyytikeskus Kokkolassa

Vanhusten ja vammaisten kyydityksiin on tullut uusi mutka matkaan Keski-Pohjanmaalla. Tarjouskilpailun kyytien järjestämisestä hävinnyt Speys Oy on valittanut Keski-Pohjanmaan sote-yhtymän Soiten ratkaisusta markkinaoikeuteen. Lisäksi se on jättänyt asiasta hankintaoikaisuvaatimuksen.

Soiten hallitus valitsi toukokuun lopulla matkapalvelukeskuksen uudeksi yrittäjäksi espoolaisen Suomen Kuntalogistiikan. Soite irtisanoi kyytejä maakunnassa tällä hetkellä välittävän Speysin sopimuksen viime helmikuussa, koska se ei ollut tyytyväinen yhtiön toimintaan.

Uuden yrittäjän piti alkaa välittää kyytejä syyskuun alusta. Markkinaoikeuskäsittelyn takia Soite ei kuitenkaan voi panna päätöstään täytäntöön, vaan sen täytyy miettiä uusi järjestely.

Yhtenä mahdollisuutena on tehdä väliaikainen sopimus joko tarjouskilpailun voittaneen Suomen Kuntalogistiikan tai nykyisen palveluntuottajan Speysin kanssa.

Speys alkoi pyörittää matkapalvelukeskusta viime vuoden syyskuussa. Jo alkumetreillä asiakkailta alkoi tulla närkästynyttä palautetta, jonka mukaan ajot myöhästelivät ja jäivät jopa kokonaan tulematta. Asiakkaat ovat kertoneet ongelmien jatkuneen myös tänä vuonna.

Soiten hallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään matkapalvelukeskuksen uutta käännettä.