1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupungin kupeessa seikkaillut hirven vasa kuoli jäätyään auton alle Kajaanissa

Poliisi sai useampia ilmoituksia juoksentelevasta hirvestä vain hetki ennen kolaria.

Lyhyet
Hirvikolari Kajaani kuollut hirvi
Kuolleen vasan ruho ehti olla Lehtikankaan R-kioskin läheisyydessä yli tunnin.Yle

Auto törmäsi hirven vasaan Kajaanin Lehtikankaalla vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta perjantaiaamuna. Poliisi sai ilmoituksen hirvikolarista puoli kahdeksan jälkeen.

Henkilöauton kuljettaja oli ajamassa Rinnekatua kohti Sotkamontietä, kun vasa oli juossut talojen välistä tielle ja törmännyt auton vasempaan etukulmaan. Vasa oli lentänyt auton tuulilasiin ja osunut sen jälkeen vielä liikennemerkkiin. Eläin kuoli törmäyksessä heti.

Auton tuulilasi rikki hirvikolarin takia
Auton tuulilasi rikkoontui kolarin seurauksena.YLE

Auton kuljettaja kävi tarkastettavana, eikä hänelle tullut vakavia vammoja. Sen sijaan auton keula sekä tuulilasi vahingoittuivat.

Poliisi sai aamulla useamman ilmoituksen pitkin teitä ja asuntoalueita juoksentelevasta hirvestä. Ensimmäisen havainto eläimestä tehtiin puoli kahdeksalta Lehtokujalla ja kymmenen minuuttia myöhemmin Pihkapolulla.

– Näitähän on nyt liikkeellä poukkoilemassa. On se aika vuodesta, kun emot karkottavat poikasiaan, kertoo Kari Korhonen Oulun poliisilaitokselta.

Vasan ruho ehti olla Lehtikankaan R-kioskin pihan läheisyydessä yli tunnin ennen kuin suurriistavirka-avun henkilöt kävivät sen siirtämässä pois.

Lue seuraavaksi