Nokian Renkaat nostaa tuotantoa Nokian-tehtaallaan merkittävästi – yhtiö palkkaa yli 80 työntekijää

Henkilöautonrenkaiden tuotantokapasiteettia kasvatetaan liki kolmanneksella.

Nokian Renkaat
Rengasta tarkistetaan Nokian Renkaiden tehtaalla Nokialla.
Jussi Mansikka / Yle

Nokian Renkaat nostaa henkilöautorenkaiden tuotantokapasiteettiaan Nokialla noin 30 prosenttia. Tuotannossa siirrytään neljään työvuoroon ja kuuden päivän työviikkoon.

Yhtiön tiedotteen mukaan kapasiteetin lisäyksen myötä Nokialle palkataan yli 80 uutta henkilöä henkilöautorenkaiden tuotantotehtäviin. Rekrytoinnit alkavat heti, ja työsuhteet alkavat syyskuusta alkaen painottuen loppuvuoteen. Neljään vuoroon siirrytään viimeistään vuoden 2019 alusta.

– Nokian Renkaat on kasvanut voimakkaasti, ja tavoitteenamme on jatkaa kasvua kaksinkertaistamalla Pohjois-Amerikan liiketoiminta ja kasvattamalla Keski-Euroopan liiketoimintaa 50 prosentilla seuraavien viiden vuoden aikana, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen.

"Sadetta pitkän kuivan kauden jälkeen"

Tällä hetkellä Nokian Renkaiden henkilöautorenkaiden tuotannossa Nokialla työskennellään pääosin kolmessa vuorossa viitenä arkipäivänä viikossa. Jatkossa tehtaalla työskennellään neljässä vuorossa kuutena arkipäivänä viikossa.

– On oikeasti hieno homma, että pitkän kuivan kauden jälkeen saadaan sadetta, sanoo pääluottamusmies Petri Sorvali.

Vaikka tunnelma on työntekijöiden keskuudessa nyt positiivinen, työntekijöillä on huoli jaksamisesta.

– Tässä on todella isoja haasteita, sillä 4/6 -vuorojärjestelmä on työntekijöille todella raskas.

Uudessa vuorojärjestelmässä kolme lauantaita neljästä on töitä. Sunnuntait ovat vapaita, mutta viikon toinen vapaapäivä sijoittuu harvoin sen yhteyteen. Sorvalin mukaan yhtiössä käydään nyt neuvotteluja ratkaisusta, joka tukisi työelämän ja muun elämän yhteensovittamista.

– Olen todella tyytyväinen siitä, että tuotanto on saatu hyvään kuosiin. Kun saadaan vielä henkilöstöpolitiikka hyvään kuosiin, aletaan taas olla siinä tilanteessa, että on hyvä olla töissä, Sorvali sanoo.