1. yle.fi
  2. Uutiset

Katso suorana: Viekö hallituksen sote-vastine uudistuksen maaliin? A-studiossa keskustelemassa Annika Saarikko ja Li Andersson

Vahvempi ja yhtenäisempi Eurooppa sekä talouden ja ympäristön yhteensovittaminen ovat puhuttaneet Kultaranta-keskusteluissa tänään. Miten tasavallan presidentti Sauli Niinistö summaa huipputason keskusteluiden antia? Illan A-studiossa punnitaan myös hallituksen sote-vastineen esittämiä ratkaisuja.

Kultaranta
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö summaa Kultaranta-keskusteluiden antia
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö summaa Kultaranta-keskusteluiden antia

Presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan on eilen sunnuntaina ja tänään maanantaina kokoontunut keskustelemaan huipputason poliitikkoja, virkamiehiä, tutkijoita ja elinkeinoelämän edustajia.

Löydettiinkö Kultaranta-keskusteluissa ratkaisuja kansainvälisen politiikan murrokseen? Kun maailman mahtimaat sooloilevat, miten pieni Suomi saa äänensä kuuluviin? Illan A-studiossa tasavallan presidentti vastaa myös katsojien esittämiin kysymyksiin.

Kultaranta-keskusteluiden panelisteina ja puhujina olivat muun muassa YK:n pääsihteeri António Guterres, YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajčák, presidentti Martti Ahtisaari, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Sote nytkähti askeleen eteenpäin

A-studio kysyy myös, riittävätkö hallituksen tänään esittämät muutokset viemään sote-lait maaliin.

Hallitus on valmis lykkäämään soten laajan valinnanvapauden virallista aloitusta vuoteen 2022 ja helpottamaan maakuntien lisärahoituksen saamista. Hallitus ei esitä EU-komission notifioimista sote-uudistuksesta, vaan kaavailee kahta uutta lakipykälää, joilla pyritään estämään sote-uudistuksen ristiriita EU:n valtiontukisääntöjen kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Jan Anderssonin suorassa haastattelussa Kultarannassa. Pasilan studiossa sotesta keskustelevat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. A-studio klo 21.00, TV1 ja Yle Areena.

Päivitetty 18.6.2018 klo 17:08
Lisätty tieto A-studion käsittelemistä sote-aiheista.

Aiheesta lisää:

Analyysi: Presidentti Niinistö panee suomalaiseliitin pohtimaan suurvaltojen mahtia – Kultaranta-keskustelujen päävieraana YK:n pääsihteeri António Guterres

Koko Kultaranta-ohjelmiston Ylen palveluissa näet täältä

Sote-uudistukseen tulossa korjauksia, seuraa ainakin näitä kolmea asiaa

Lue seuraavaksi