Hankkisitko käyttöösi vanhan, käytöstä poistetun raitiovaunun? HKL lahjoittaa neljä ratikkaa ja kaksi perävaunua hyvin perusteltuun käyttöön

Raitiovaunua ei voi hankkia esimerkiksi kesämökiksi.

raitioliikenne
HKL luovuttaa neljä raitiovaunua ilmaiseksi kansalaisille hyvin perusteltua käyttöä varten.
HKL:n käytöstä poistettu raitiovaunu numero 12 on yksi ilmaiseksi uusiokäyttöön tarjottavista vaunuista.Daniel Federley

Helsingin kaupungin liikelaitos HKL lahjoittaa yksityisille ihmisille vanhoja käytöstä poistettuja raitiovaunuja. Ainoa mikä vaunun hankkijalle maksaa, on ratikoiden kuljetus.

Vanhin nyt tarjolla olevista ratikoista on 1920-luvulla valmistettu kaksiakselinen, noin 10 metriä pitkä ja liki 12 tonnia painava "sakemanni". Istumapaikkoja siinä on 21 ihmiselle, seisomaan mahtuu ainakin toinen samanmoinen määrä.

Toinen perävaunuista puolestaan on varsinainen kaunotar: Allmänna Svenska Elektriska AB:n sata vuotta sitten valmistama avosiltainen umpiperävaunu.

Vaunuja ei ole HKL:n mukaan tarpeen museoida, joten HKL etsii niille uusia omistajia. Esimerkkinä mainitaan uutta kaupunkikulttuuria tukeva käyttö sen sijaan, että vaunut romutettaisiin.

Hakijoiden on esitettävä vaunulle käyttötarkoitus, koska HKL haluaa vaunujen säilyvän raitioliikenteen arvon mukaisessa kunnossa. Vanhaa ratikkaa ei esimerkiksi voi ostaa kesämökiksi. Sitä ei myöskään saa luovuttaa eteenpäin ilman HKL:n suostumusta.

Vaunun ei tarvitse jäädä Helsinkiin, mutta Suomessa sen on pysyttävä.

Hakemusten mahdollisine liitteineen pitää olla perillä 31.8. mennessä.