Tuuli Paju haki unelmaopiskelupaikkaansa vuosia putkeen – sitten hän hoksasi elää muuta elämää ja pääsi rentoutuneena sisään

kulttuuri
Tuuli Paju
Aamu-tv:n Tähtihetkessä vieraili Teatterikorkeakoulun tuleva näyttelijäopiskelija Tuuli Paju.

Tänä vuonna Teatterikorkeakoulun näyttelijäopintoihin valittiin 12 uutta opiskelijaa.

Yksi uusista opiskelijoista on 26-vuotias Tuuli Paju. Hän pääsi sisään kouluun viidennellä hakukerralla. Jotkut hakevat pääsykokeisiin jopa kymmeniä kertoja.

Paju tarvitsi neljännen yrityksen jälkeen tauon.

– Hain neljä kertaa peräkkäisinä vuosina ja sitten pidin kolmen vuoden tauon. Tutustuin muihin intohimoihini ja kokeilin mahdollisuuksia tehdä jotakin muuta. Kasvoin ihmisenä tässä välissä ja elin muuta elämää. Edelleen kuitenkin kutkuttava tunne oli taustalla ja halusin katsoa tämän kortin elämässä. Oli varma tunne, että tämä on mitä haluan tehdä.

Viime vuosina Paju on kouluttautunut personal traineriksi ja tehnyt töitä myös musiikin parissa. Pajun mielestä kaikki hänen tekemänsä liittyy esiintymiseen ja katseenalaisena olemiseen.

– Esimerkiksi personal trainerin työssä oppi myös kuuntelemaan ja oppimaan toista ihmistä. Ryhmäliikuntaohjauksessa tietysti saa hyppiä ihmisten edessä ja toimia ryhmässä.

Odottaminen on vaikeinta

Tänä vuonna pääsykokeissa Pajulla oli erilainen tunne kuin aikaisemmin. Eniten hän valmistautui koitokseen henkisesti ja haki rentoutta tekemiseensä.

– Elin hetkiä ja nautin pääsykokeista. Apua oli varmasti myös siitä, että kävin juuri valmistuneen ystäväni kanssa eri tekstejä läpi.

Monivaiheisia ja -päiväisiä pääsykokeita Paju kuvaa kovaksi rutistukseksi.

– Se kaikki odottaminen on hermoja raastava osuus. Olin onnekas, että pääsin nyt kokemaan koko prosessin. Mietin pienestä pitäen, että millaista on pääsykokeissa ja nyt pääsin näkemään ne kokonaan.

Suuri elämänmuutos edessä

Paju kiittelee muiden hakijoiden kanssa työskentelyä ja raadin kannustavaa tunnelmaa.

– Tunnelma oli positiivinen ja kannustava. Neljännessä vaiheessa oli poikkeuksellisen hyvä ryhmähenki. Kaikki varmasti pääsivät tekemään parhaansa ja olemaan vapautuneesti. Pääsykokeissa raapaistiin kaikkia näyttelijätyön osa-alueita, joten tehtäviä oli laidasta laitaan.

Paju on nyt valmistautumassa suureen elämänmuutokseen.

– Rehellisesti odotan rankkaa rupeamaa. Se tulee muuttamaan tosi paljon elämää. Opiskelu tulee ottaa vakavasti, odotan innolla sitä haastetta. Minulla ei ole paljon teatteritaustaa, odotan, että pääsee käsiksi kaikkeen hommaan.