1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen euroviisuedustaja valitaan kutsukilpailulla myös ensi vuonna

Vielä ei ole päätetty, kutsutaanko Uuden Musiikin Kilpailuun yksi vai useampi artisti.

Euroviisut
Saara Aalto
Andres Putting / ESC

Suomen euroviisuedustajan valinta toteutetaan kutsukilpailuna myös tulevana vuonna. Tänä vuonna Saara Aalto kutsuttiin suoraan viisuedustajaksi ilman erillistä karsintaa.

Uuden Musiikin Kilpailun tuottajan Anssi Aution mukaan tästä vuodesta saatiin hyviä kokemuksia, joten samalla metodilla jatketaan myos ensi vuonna.

– Vuoden 2018 UMK osoitti, että kutsukilpailun kautta pystymme panostamaan enemmän esityksiin ja muuhun sisältöön. Jatkamme konseptin kehittämistä nyt tästä näkökulmasta, Autio sanoo.

Kilpailun lopullinen muoto, eli kutsutaanko mukaan yksi vai useampi artisti, on kuitenkin vielä auki.

– Olemme saaneet yhteydenottoja ja olleet itse myös yhteydessä levy-yhtiöihin, tuottajiin, biisinkirjoittajiin ja artisteihin. Tunnustelemme ja pohdimme nyt eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, Autio sanoo.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestettiin syksyllä 2017 ensimmäistä kertaa kutsukilpailuna. Tänä keväänä yleisö ja kansainvälinen raati äänestivät kolmesta Saara Aallolle tehdystä kappaleesta voittajan Euroviisuihin.

Aallon Monsters-kappaleella Suomi pääsi neljän vuoden tauon jälkeen euroviisufinaaliin.

UMK herätti tänä vuonna närää musiikintekijöissä, sillä kisan muuttumisesta kutsukilpailuksi kerrottiin monen mielestä epäoikeudenmukaisesti liian myöhään. Ylen mukaan sillä on oikeus muuttaa kisan toteutustapaa.

Lue seuraavaksi