Lentonäytös Ilmavoimien 100 -vuotisjuhlien kunniaksi Tikkakoskella

Jyväskylän Tikkakoskella järjestetään Ilmavoimien 100 -vuotisjuhlien vuoksi juhlalentonäytös, jossa nähdään nykyisten Hornet -hävittäjien lisäksi sen seuraajaehdokkaita.

ilmavoimat
Boeing F/A-18 C/D Hornet.
Puolustusvoimat

Kaksipäiväinen Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytös alkaa Jyväskylän lentoasemalla Tikkakoskella. Viikonlopun teemanäytöksissä nähdään Ilmavoimien kalustoa helikoptereista hävittäjiin.

Yleisötapahtuma alkaa sekä tänään että huomenna sunnuntaina puoli kymmenen aikaan aamulla ja se jatkuu iltaan asti. Ilmavoimien Hornet-hävittäjän seuraajan valinnassa mukana olevat hävittäjävalmistajat esittäytyvät myös viikonlopun näytöksissä.

Suomessa tehdään päätös uusista hävittäjistä kolmen vuoden päästä, mutta hävittäjäehdokkaiden markkinointiponnistukset näkyvät nyt myös tavallisille kansalaisille. Tikkakosken tapahtumaan odotetaan tuhansia vieraita.

Mukana juhlalentonäytöksen avajaisissa lauantaina puolenpäivän aikaan ovat suomalaiset autourheilutähdet Valtteri Bottas ja Kalle Rovanperä, jotka kisaavat Hawk-hävittäjien ja ilmataisteluopettajien kyydissä Tikkakosken taivaalla. Avajaisnäytös kestää puoli tuntia.

Lähteet: STT