Glasgow'n maamerkki tuhoutui jo toistamiseen tulipalossa – kuolonuhreja ei tiedossa

Glasgow School of Art on yksi maailman tunnetuimmista taidekouluista.

tulipalot
Tulipalo tuhosi tunnetun taidekoulun Glasgow'ssa
Tulipalo tuhosi tunnetun taidekoulun Glasgow'ssa

Yksi maailman tunnetuimmista taidekouluista, Glasgow School of Art, on jälleen tuhoutunut pahasti tulipalossa.

Myöhään perjantai-iltana alkanut tulipalo levisi myös naapurirakennuksiin, jotka ovat myös pahoin vaurioituneet, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Koulun historiallista ja suojeltua rakennusta oltiin parhaillaan kunnostamassa edellisen vuonna 2014 tapahtuneen palon jäljiltä, jolloin koulu tuhoutui pahoin. Rakennuksen oli määrä avautua uudelleen ensi vuonna kymmeniä miljoonia puntia maksaneiden kunnostustöiden jälkeen.

Palo levisi läheiseen teatteriin ja yökerhoon. Viereisten talojen asukkaita evakuoitiin palon vuoksi, mutta pelastusviranomaisten mukaan kukaan ei ole loukkaantunut.

– Tämä on todella vaikea tehtävä, mutta palomiestemme ammattitaito on ollut omaa luokkaansa, Skotlannin pelastuslaitoksen johtaja Iain Bushell kertoi pikauutispalvelu Twitterissä.

Pimeässä yössä valtavan palon hehku näkyi ympäri kaupungin keskustaa. Paikalle lähetettiin yli sata pelastusviranomaista.

Lauantaiaamuun mennessä palo oli saatu sammutettua, mutta savua nousi edelleen palopaikalta.

Ilmeisesti koulun katto romahti palossa. Skotlannin alueparlamentin pääministeri Nicola Sturgeon sanoi (siirryt toiseen palveluun), että hänen ensimmäinen ajatuksensa kuuluu ihmisten turvallisuudelle, mutta hänen "sydämensä särkyy rakastetun koulun puolesta".

Paikalliset esittivät muun muassa Twitterissä järkytyksensä palon toistumisesta lyhyen ajan sisällä.

– Taas suuri palo kadullamme. Tätä tapahtuu liian usein! Toivottavasti kaikki ovat turvassa! paikallinen kahvila kommentoi.

Skolannin pelastuslaitoksen Peter Heathin mukaan kaikki taidekoulun osat ovat vaurioituneet. Viime palon jälkeen tehdyt kunnostustyöt ovat hyvin todennäköisesti tuhoutuneet kokonaan.

Rakennus on yksi Glasgow'n maamerkeistä ja valtion suojelema.

Koulusta on valmistunut lukuisia maailmankuuluja näyttelijöitä ja muusikoita.

Lähteet: STT, Reuters