1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Afganistan

Afganistanissa verinen sunnuntai – Taliban ei suostu jatkamaan tulitaukoa

Uskonnollisen juhlan ajaksi sovittu tulitauko Afganistanissa on päättynyt. Juhlintaa varjostivat itsemurhaiskut.

Afganistan
Talibanin taistelijoita saapumassa Afganistanin Kandahariin juhlimaan paatokauden päättymistä. Ihmisjoukko aukiolla käsissään valkeita lippuja ja Afganistanin lippuja.
Talibanin taistelijoita juhlistamassa ramadanin päättymistä Kandaharissa Afganistanissa tulitauon aikana.Muhammad Sadiq /Epa

Afganistanissa ääriliike Talibanin ja maan hallituksen joukkojen välinen tulitauko on päättynyt. Afganistanin presidentti Ashraf Ghani oli sanonut maan pidentävän ilmoittamaansa tulitaukoa, mutta Taliban aikoo jatkaa taisteluja kolmen päivän tauon jälkeen.

Sunnuntaina Afganistanissa kuoli ainakin 18 ihmistä ja haavoittui jopa kymmeniä itsemurhaiskussa Jalalabadin kaupungissa. Isku tehtiin väkijoukkoon, joka oli juhlimassa muslimien paastokuukauden ramadanin päättymistä. Kyseessä oli toinen itsemurhaisku viikonlopun tulitauon aikana.

Viikonloppuna Afganistanin ja Taliban-järjestön joukkoja kokoontui Itä-Afganistanissa sijaitsevaan Ghazi Aminullah Khanin kaupunkiin viettämään yhdessä uskonnollista juhlaa harvinaisen tulitauon vallitessa.

Lue myös:

Itsemurhapommittaja iski Talibanin ja Afganistanin turvallisuusjoukkojen yhteisjuhlaan – ainakin 21 kuoli

Toivon pilkahdus Afganistanissa – Taliban suostui tulitaukoon

Lähteet: Reuters, AFP, STT

Lue seuraavaksi