Hyppää sisältöön

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan, hämmästy näistä: Sadat miljoonat kiinalaiset suksille ja kahdesta sydänpysähdyksestä toipunut 25-vuotias

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kiinalaiset matkailijat haluavat nähdä Sveitsissä Jungfrau-vuoren ja sen huipulla olevan jäätikön. Kuva: Sanna Heikintalo

Jos Kiinan johdon toive toteutuu, valtava määrä kiinalaisia innostuu lähivuosina talviurheilusta. Heistä haluavat osansa myös Sveitsi ja Suomen Lappi. Juttu on osa Kiina Euroopassa -sarjaa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kävi viime vuoden ensimmäisenä koulupäivänä vierailulla Itä-Ranskassa sijaitsevassa Forbachissa. Kuva: Philippe Wojazer / EPA

Koulujen kännykkäkielto oli presidentti Emmanuel Macronin vaalilupauksia. Suomalaisasiantuntija pitää täyskieltoa tarpeettomana.

Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Uusien kerrostalojen rakentamisessa on yleistynyt käytäntö alentaa myyntihintaa kasvattamalla yhtiölainan osuutta koko kauppahinnassa. Asuntoja markkinoidaan vain 30 prosentin myyntihinnalla, ja loppu 70 prosenttia koko kauppahinnasta on yhtiölainaa. Menettelyn katsotaan kiihdyttäneen asuntojen rakentamista ja tuoneen aiemmin hyvin vakaaseen omistusasumiseen uutta ja ennakoimatonta riskiä. Tilanteeseen muutoksia vaativat puheenvuorot lisääntyvät.

Kuva: Mikko Huhta

Ambulanssikuski halusi viedä jo hukkuneeksi luullun Heikki Niemimäen paikalliseen sairaalaan, mutta ystävän vaatimuksesta hoitopaikaksi saatiin lopulta huippusairaala.

Kuva: Noora Haapaniemi / Yle

Kokkolalainen Bergrothin perhe on lähdössä juhannuksen viettoon mökkisaareen. Perheen lapset eivät ole enää vuosiin suostuneet mukaan, mutta Jussi tulee. Se on veneillyt pennusta asti. Nyt on alkamassa jo kuudes purjehduskesä.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Vanhojen suomalaisten tarinoiden saunatonttu on aivan jotain muuta kuin punanuttuinen joulutonttu. Sen kanssa kannatti olla hyvissä väleissä.