1. yle.fi
  2. Uutiset

Sateinen juhannus ei hurraahuutoja herätä – parhaasta säästä nautittaneen Kaakkois-Suomessa

Juhannusta vietettäneen Etelä- ja Keski-Suomessa 15–20 lämpöasteessa ja Pohjois-Suomessa 10–15 asteessa.

sää
Järvenpintaa sateella.
Kaisa Siren / AOP

Alkuviikko vietetään hyvin epävakaisessa säässä, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Maanantaina Keski- ja Pohjois-Suomessa tulee melko voimakkaita ukkoskuuroja, mutta Etelä-Suomessa on vielä poutaista ja lämmintä.

– Tiistaina tulee seuraava säärintama sateineen. Siinä tuulet voimistuvat ja ne ovat puuskissa voimakkaita Etelä-Suomessakin. Siitä tulee Etelä-Suomeenkin kauan kaivattua sadetta, Koskela kertoo.

Keskiviikkona ja torstaina sateita esiintyy lähinnä Lapissa. Keskiviikko on etelässä vielä melko tuulinen.

– Viimeisin ennuste näyttää aika ikävän näköistä matalapainetta juuri perjantaille. Ainakin maan keskiosissa voi tulla vettä tuulen kera aika ronskisti.

– Ennuste tarkentuu vielä loppuviikolla, mutta näyttää kyllä, että se on epävakainen. Olisi vaikeaa nähdä, että tuo matalapaine muuttuisi enää korkeapaineeksi.

"Ei mikään kovin häävi sää"

Tämän hetkinen ennuste povaa juhannuksen parasta säätä Kaakkois-Suomeen.

– Siellä voi olla osittain aurinkoista, lämpötila voisi olla päivällä jotain 19 asteen pintaan ja illallakin 15 asteen korvilla. Yöksi viilenee kymmenen asteen tienoille. Ei mikään kauhean lämmin juhannus, mikäli tämä [ennuste] toteutuu. Tässähän on vielä epävarmuuksia.

Lauantaina sadekuuroja esiintyy Pohjanmaalta Lappiin, kun sadealue siirtyy maan pohjoisosan yli. Muualla maassa on vaihtelevaa pilvisyyttä.

Juhannusta vietettäneen Etelä- ja Keski-Suomessa 15–20 lämpöasteessa ja Pohjois-Suomessa 10–15 asteessa.

– Sunnuntaina näkyy taas joku matalapaine, näyttää pahalta. Näillä näkymin sateita tulee ja menee viikonloppunakin. Ei mikään kovin häävi sää, Koskela summaa.

Lue seuraavaksi