1. yle.fi
  2. Uutiset

Pumptrack-rata avattiin Joutsassa - rullailijoita riittää ruuhkaksi asti

Joutsa on saanut uuden liikuntapaikan. Pumptrack-radan avajaisia vietettiin maanantaina.

Joutsa
Pump Track rata Joutsassa.
Heli Kaski / Yle

Jousitien ja Pertunmaantien kulmaukseen valmistuneella radalla voi liikkua muun muassa polkupyörillä, potku- ja skeittilaudoilla. Rata maksoi noin 85 000 euroa.

Aikanaan Joutsassa teknisenä johtajana toiminut Jari Lämsä kertoo, että idea radasta syntyi paikkakunnan vilkkaan "rullailukulttuurin" siivittämänä.

- Huomasin, että täällä on varsin vilkas rullailukulttuuri ja siitä idea lähti. Skeittipaikkaa ensin alettiin perustamaan, mutta sitten huomattiin, että skuuttaajat, maastopyöräilijät ja BMX-pyöräilijät kaikki kaipaisivat yhteistä harrastuspaikkaa, kuvailee Lämsä.

Petteri Hämäläinen on yksi radan tyytyväisistä käyttäjistä.

- Totta kai omassa pienessä kotikylässä on kiva tällainen paikka. Tällä on kiva viettää aikaa kavereitten kanssa ja saada tänne muitakin nuoria liikkumaan. Tämä on suunniteltu niin, että tässä on pumptrack ja skeittiparkki samassa eli tässä voi tehdä oikeastaan kaikkea.

Erityisesti lasten ja nuorten suosiman liikuntapaikan kävijämäärä jo ennen virallisia avajaisia on yllättänyt myös Joutsan vapaa-aika ja nuorisotoimen esimiehen Kari Kosusen.

- Suosio on todellakin yllättänyt! Täällä mennään kolmessa vuorossa. Muutama vanhempi esimerkiksi totesi, että iltapäivällä ja illalla tänne ei ole mahtunut, joten he on tulleet aamusta. Se kyllä kertoo radan suosiosta ja tarpeesta, iloitsee Kosunen.

Jämsässä samantyyppinen rata avattiin viime kesänä. Siitäkin on tullut todella suosittu varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa.

Lue seuraavaksi