Torstaille suunniteltu Helsinki-Vantaan lakko on peruttu

Helsinki-Vantaan lentokenttä toimii normaalisti torstaina.

Lentokenttäavustajien lakko tukitoimineen on peruttu. Kuva: AOP

Ilmailualan Unionin torstaille suunnittelema lakko on peruttu. Asiasta STT:lle viestitti IAU:n varapuheenjohtaja Pekka Kähkönen hieman ennen iltakymmentä.

– Torstain lakot on peruttu pöytäkirjalla, jonka Lassila & Tikanojan (L&T) lentokenttäavustajat ovat hyväksyneet, Kähkönen ilmoittaa.

Pöytäkirjaan sisältyy muun muassa palkankorotus 1. joulukuuta 2018, Kähkönen kertoo.

Neuvotteluja lentokenttäpalvelujen kenttäavustajia koskevan työriidan ratkaisemiseksi käytiin maanantaina aamukymmenestä alkaen IAU:n, Palvelualojen työnantajat Paltan ja Finavian kesken ilman vt. valtakunnansovittelijaa. Osapuolet pääsivät lopulta sopimukseen neuvotteluiden siirryttyä iltapäivällä vt. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan toimistolle.

Lakon oli määrä alkaa torstaina aamuviideltä ja jatkua puoleenyöhön asti. Työnseisaukset olisivat koskeneet sekä liikuntarajoitteisten matkustajien että yksin matkustavien lasten avustamista.

Työriidassa oli kyse siitä, että IAU halusi, että lentokenttäavustajien työhön sovelletaan sen työehtosopimusta. L&T puolestaan halusi pitää kenttäavustajat kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen piirissä.