Malmössä ammuskeltiin automaattiaseella – ainakin kaksi kuollut

Poliisin mukaan internet-kahvilasta poistunutta miesjoukkoa ammuttiin automaattiaseella. Kyse on todennäköisesti jengien välienselvittelystä.

ampumavälikohtaukset
Malmön poliisi teki maanantaina rikosteknistä tutkintaa Drottningsgatanilla, missä ammuskelu tapahtui.
Malmön poliisi teki maanantai-iltana rikosteknistä tutkintaa Drottningsgatanilla.Johan Nilsson / EPA

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut maanantai-iltana sattuneessa ampumavälikohtauksessa Malmössä.

Malmön poliisi kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että 18-vuotias mies ja 29-vuotias mies kuolivat vammoihinsa sairaalassa. Muiden loukkaantuneiden tilasta ei ole tarkempia tietoja.

Poliisi sai maanantai-iltana hälytyksen Malmön keskustassa sijaitsevalle Drottninggatanille ulkona tapahtuvasta ammuskelusta. Ammuskelu sattui internet-kahvilan ulkopuolella, kun miesjoukko oli poistumassa rakennuksesta.

Poliisin mukaan ammuskelussa käytettiin automaattiasetta. Tiettävästi ammuskelija tai ammuskelijat avasivat tulen kahvilan eteen pysäköidystä autosta, kertoo Aftenbladet (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on eristänyt alueen ja tutkii rikospaikkaa. Myös loukkaantuneita hoitavan sairaalan valvontaa on tehostettu.

Ruotsin poliisin mukaan kyseessä on todennäköisesti jengien välinen ristiriita, eikä tapaus liity terrorismiin. Toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni ammuskeluun liittyen.

Ruotsissa on viime vuosina tapahtunut useita ampumavälikohtauksia suurten kaupunkien lähiöissä. Poliisi tiedotti illalla, ettei yleisöllä ole syytä huoleen.

Yksi kuoli, viisi loukkaantui ammuskelussa Malmössä

Lähteet: AFP, AP, REUTERS, SVT