Nokia ei jatka sote-selvitystä Mänttä-Vilppulan kanssa

Tällä hetkellä vahva vaihtoehto on se, että Nokia rakentaa oman hyvinvointikeskuksen.

Nokia
Nokian terveyskeskus ulkoa.
Nokian terveyskeskuksessa on ollut pahoja sisäilmaongelmia.Petri Aaltonen / Yle

Nokian kaupunki keskeyttää selvitystyön Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sote-palveluiden yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä. Nokian kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana keskeyttää selvityksen teon.

Valtuuston päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen äänin 27–24.

Nokia on selvittänyt yhteistoiminta-alueeseen liittymistä kevään 2018 aikana. Kaupunki on käynyt asiasta useita neuvotteluja sekä alueen vastuukuntana toimivan Mänttä-Vilppulan, Juupajoen että palveluiden tuottamisesta vastaavan Pihlajalinnan kanssa.

Aiemmin kaupunginjohtaja Eero Väätäinen esitti selvityksen jatkamista erityisesti kiinteistöratkaisun ja taloudellisten kysymysten osalta. Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen tuloksin 5–4 esittää valtuustolle, että selvitystyötä ja neuvotteluita ei ole tarkoituksenmukaista jatkaa.

Oma hyvinvointikeskus todennäköinen

Nokia on jatkanut koko ajan uuden hyvinvointikeskuksen valmistelua. Kaupunki on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvan keskuksen rakentamiseksi ennen sote-uudistusta.

– Meidän työmme jatkuu nyt oman hyvinvointikeskushankkeemme parissa, Eero Väätäinen sanoo tiedotteessa.

Hyvinvointikeskuksen tilaohjelma menee loppukesästä poliittiseen hyväksyntään. Samalla päätetään, toteutetaanko hanke kahdessa vaiheessa.

– Hyvinvointikeskuksen laajuudesta tehdään parhaillaan asiakasvirtoihin perustuvaa analyysia, kertoo Väätäinen.

Päätöksen jälkeen Nokia varmistaa vielä sosiaali- ja terveysministeriöltä, että valittu tilaohjelma on linjassa saadun poikkeusluvan kanssa. Hankkeen kilpailutus käynnistyy pian tämän jälkeen.