1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Onnettomuus Kuopion hyppytornissa oli jo toinen samankaltainen vuoden sisällä – "Ainoa keino estää nämä kokonaan on hävittää torni"

Kuopion kaupungin mukaan hyppytorni oli lukittu yöksi. Se ei kuitenkaan estänyt kohtalokasta seikkailua.

onnettomuudet
Väinölänniemen hyppytorni Kuopiossa.
Väinölänniemen hyppytorni Kuopiossa.Timo Hartikainen / Lehtikuva

Viimeöisen hyppytorniturman kaltaiset onnettomuudet voidaan estää kokonaan vain purkamalla Väinölänniemen hyppytorni, arvioidaan Kuopion kaupungilta.

Noin 20-vuotias mies hyppäsi tiistaiyönä hyppytornista veteen eikä noussut hypyn jälkeen pintaan. Pelastuslaitoksen sukeltajat nostivat hänet ylös vedestä noin 20 minuuttia myöhemmin. Mies on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hänen tilastaan ei ole tietoa.

Hyppytorni lukitaan joka ilta kello 18 uimavalvojien poistuttua paikalta, kertoo Kuopion kuntatekniikkaliikelaitos Mestarin työnjohtaja Kai Aho. Hänen mukaansa torniin pääsyn estämiseksi ei ole varmaa keinoa.

– Vaikka sinne rakennettaisiin neljä metriä korkea portti, niin siitä mennään yli, jos halua on. Lähtökohta on, että jokainen terveellä järjellä varustettu ihminen ymmärtää, kun huomaa lukollisen portin, ettei torni ole avoinna ja käytössä, Aho sanoo.

Viime elokuussa nuorukainen hukkui hypättyään yöaikaan samasta hyppytornista. Ahon mukaan ainoa keino vastaavanlaisten onnettomuuksien välttämiseksi on poistaa torni kokonaan.

– Ainoa keino on, että torni hävitetään. Mutta onko sitten aiheellista täysin poistaa tornia, niin siihen en ota kantaa.

Lue seuraavaksi