Valtiovarainministeriön hyllyttämä Kittilän kuntapäättäjä ei peräänny: "Tämä on aivan naurettavaa"

Kuntalaislistalta Kittilän kunnanvaltuustoon valittu Akseli Erkkilä aikoo hakea toimeenpanokieltoa valtiovarainministeriön päätökselle.

Kittilä
Akseli Erkkilä Kittilän valtuustosalissa 29. elokuuta 2016.
Akseli Erkkilä Kittilän valtuustosalissa 29. elokuuta 2016.Perttu Ruokangas / Yle

Erkkilä sai tiedon valtiovarainministeriön hyllytyspäätöksestä Kittilän kunnan aamulla lähettämässä sähköpostissa. Hän ei aio tyytyä päätökseen.

– En helvetissä. En missään nimessä, Erkkilä toteaa. Hän aikoo hakea päätökselle toimeenpanokieltoa Pohjois-Suomen hallinto-oikeudesta.

Erkkilän mielestä se riittäisi, että hän jäävää itsensä asioissa, jotka liittyvät syytteisiin. Tätä mieltä myös Kittilän kunnanvaltuusto on ollut pitkin matkaa.

– Millä ihmeen logiikalla olen jäävi päättämään vaikka sosiaali- ja terveyslautakunnassa mummojen puuron hinnasta. Miten se liittyy tuohon asiaan, Erkkilä ihmettelee. Hän kritisoi niin valtiovallan, oikeuslaitoksen kuin mediankin toimintaa.

– Jos tällainen tapaus olisi käynnissä Venäjällä, niin lehtimiehet huutaisivat kitalaki punaisena, kuinka Venäjällä on demokratia huonossa jamassa.

Erkkilä on yksi lähes kolmestakymmenestä entisestä ja nykyisestä kuntapäättäjästä, joita syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisprosessin yhteydessä.

Syytetyistä 20 on Erkkilän tavoin luottamustehtävissä tälläkin hetkellä. Valtiovarainministeriö ilmoitti, että heidänt siirretään syrjään luottamustoimista välittömästi niin pitkäksi aikaa, että oikeusprosessi on käyty.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus