1. yle.fi
  2. Uutiset

Raaseporin junaturma syyttäjälle – Kuorma-autoa ajanutta varusmiestä epäillään kolmesta kuolemantuottamuksesta

Poliisi tutki tapausta kolmena kuolemantuottamuksena ja neljänä vammantuottamuksena. Vammantuottamuksia ei kuitenkaan saatettu syyttäjälle.

Raaseporin tasoristeysturma
Puolustusvoimien Masi-ajoneuvo törmäsi junaan Raaseporissa torstaina 26. lokakuuta 2017
Puolustusvoimien Masi-ajoneuvo törmäsi junaan Raaseporissa 26. lokakuuta 2017.Markku Ulander / Lehtikuva

Raaseporin Leksvallissa lokakuussa sattunut puolustusvoimien maastokuorma-auton ja junan yhteentörmäyksen tutkintapöytäkirja on siirtynyt syyttäjälle.

Poliisi tutki tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kolmena kuolemantuottamuksena ja neljänä vammantuottamuksena.

Yksikään asianomistajista ei kuitenkaan vaatinut kuljettajalle rangaistusta, joten vammantuottamuksia ei saatettu syyttäjälle.

Puolustusvoimain autoa ajanutta varusmiestä epäillään siis kolmesta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Raaseporissa tapahtuneessa tasoristeysturmassa kuoli yhteensä neljä henkilöä. Neljäs menehtynyt henkilö oli junan kyydissä, eikä oikeuslääkärin tutkimuksissa löydetty syy-yhteyttä törmäykseen.

Ennen syyttäjälle siirtymistä pöytäkirja oli lausunnolla puolustusvoimilla.

Henkilöjuna törmäsi puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon Raaseporin Skogbyn tasoristeyksessä lokakuun lopussa. Onnettomuudessa kuoli neljä henkilöä, joista kolme oli varusmiehiä. Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui.

Lue myös:

Onnettomuustutkintakeskus Raaseporin turmasta: Vaarallisin tutkimamme tasoristeys, maastokuorma-auton kuljettajan oli lähes mahdotonta nähdä takaviistosta lähestyvää junaa

Poliisi tutkii, kuinka kauas Raaseporin turmapaikalla näki – vakavasti loukkaantuneita ei voida vielä kuulla

Lue seuraavaksi