Lahden radiomastot ovat ruosteessa – Museovirasto tukee kunnostusta

Lahden Radiomastojen kunnostus etenee tänä vuonna vauhdilla Museovirastolta saadun avustuksen turvin. Kesän aikana saadaan maalattua 20 metriä mastoa.

Lahti
Radiomastoja
Tanja Perkkiö / Yle

Lahden maamerkkeinä seisovia radiomastoja kunnostetaan jälleen tänä kesänä. Työt on aloitettu jo toukokuussa ja niitä jatketaan Museovirastolta saadun avustuksen turvin.

Virasto myönsi Radio- ja tv-museosäätiölle liki 42 000 euron avustuksen mastojen ruosteenpoistoon ja korjausmaalaukseen.

Säätiön asiamies Hannu Hannula kertoo, että tavoitteena on käydä molemmat mastot läpi 10 vuoden aikana, poistaa ruosteet ja maalata pinnat.

Aikataulusta on kuitenkin jääty viime vuosina jälkeen varojen puutteen vuoksi, joten Museoviraston avustus tulee tarpeeseen. Avustuksen turvin kesän aikana saadaan maalattua 20 metriä mastoa. Yhteensä mastoissa on maalattavaa noin 300 metriä.

Hannulan mukaan mastoissa on paljon ruostetta, sillä niitä ei ole pystytty korjaamaan toivotussa aikataulussa. Tämän vuoden urakka on kuitenkin edennyt vauhdilla, sillä kuiva alkukesä on ollut maalausurakalle suotuisa.