Teuvo Hakkaraisen (ps.) hyllyttäminen luottamustoimista Viitasaarella jatkuu

Syyttäjä aikoo valittaa Hakkaraisen pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta saamasta sakkotuomiosta hoviin.

Lyhyet
Teuvo Hakkarainen
Teuvo HakkarainenHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Viitasaaren kaupunginvaltuusto pidätti 4. kesäkuuta perussuomalaisten viitasaarelaisen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen luottamustoimista.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sirpa Grönholm-Paanasen mukaan päätös pitää niin kauan kuin oikeusasteesta saadaan lainvoimainen päätös.

Koska syyttäjä on valittanut päätöksestä hovioikeuteen, kaupunginvaltuusto odottaa hovioikeuden lainvoimaista päätöstä, ennen kuin se käsittelee Hakkaraisen tilannetta uudelleen. Grönholm-Paananen sanoo, että jatkotoimet riippuvat tuomiosta.

– Laissa on aika tarkkaan säädelty toimet ja kyllä me lain kirjaimia noudatamme.

Hän myöntää, että asia on ollut puheissa Viitasaarella, vaikka hän itse ei olekaan keskusteluja muiden valtuutettujen kanssa asiasta käynyt.

– Tämä on varmasti pitkälti tunneasia. Kun pidättämisestä valtuuston kokouksessa päätettiin, aika moni äänesti tyhjää, joten sekin kertoo, että tämä on myös vaikea asia.

Grönholm-Paananen ei ota kantaa siihen, miten kiusallinen asia on Viitasaaren kannalta.

– Tämä on yksi asia asioitten joukossa. Tietysti toivoisin, että tällaisia asioita ei tarvitsisi valtuustossa käsitellä. Meidän luottamustehtävien pääpaino on muunlaisissa asioissa.