Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii tivolin työntekijän romaniperhettä loukannutta käytöstä – laitteessa soitettiin rasistista pilkkalaulua

Pohjois-Karjalan poliisi aloitti esitutkinnan viikonvaihteessa Joensuussa tapahtuneesta tilanteesta. Rikosnimikkeenä on kunnianloukkaus.

Romanimies koki huvipuistolaitteessa tapahtuneen tilanteen nöyryyttävänä. Kuvan laite ja akrobaatti eivät liity tapaukseen. Kuva: Liisa Koivisto / Yle

Viikonvaihteessa Joensuussa tivolissa tapahtuneessa välikohtauksesta on tehty rikosilmoitus. Tivoli Sariolan työntekijä soitti huvipuistolaitteessa rasistista Ei myö myyvä villihevosia -laulua, kun romanimies meni laitteeseen kahden lapsensa kanssa.

Perhe koki tilanteen nöyryyttävänä.

Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan kunnianloukkausrikoksesta tivolin työntekijän menettelyn vuoksi. Asiassa epäiltynä on kokenut tivolityöntekijä.

Solistiyhtye Suomen kappaleessa lauletaan muun muassa, että "Ei myö myyvä villihevosia / Niin vannotti mulle mustalainen / Vieressä nauroi mustalaisnainen / Vangita moisista hommista poliisi voi".

Perheen isän Rikhard Blomeruksen mukaan laulun aikana työntekijä oli ilkkunut perhettä katseella ja käsimerkein.

Tivoli Sariolan viestintäpäällikkö kertoi Ylelle, että perheeltä on pyydetty anteeksi ja asiaa on käsitelty tivolin työntekijöiden kanssa.