Arvostettu ravintola-alan lehti Restaurant on valinnut maailman parhaaksi (siirryt toiseen palveluun) ravintolaksi italialaisen Osteria Francescanan (siirryt toiseen palveluun).
Voitto on ravintolalle jo toinen sen historian aikana. Edellisen kerran se valittiin samassa listauksessa parhaaksi ravintolaksi vuonna 2016.
Viime vuoden voittaja, newyorkilainen Eleven Madison Park (siirryt toiseen palveluun) joutui tyytymään tänä vuonna neljänteen sijaan ja Pohjois-Amerikan parhaan ravintolan erikoispalkintoon.
Brittilehti julkaisi tämän vuoden listauksensa maailman 50 parhaasta ravintolasta tiistai-iltana Espanjan Bilbaossa järjestetyssä tilaisuudessa. Listauksen takana on kansainvälinen ravintola-alan ammattilaisista koostuva raati.

Norja ja Tanska sijoittuivat
Pohjoismaisista ravintoloista listalle sijoittuivat Norja ja Tanska. Oslolainen Maaemo (siirryt toiseen palveluun) pääsi sijalle 35 ja Kööpenhaminassa sijaitseva Geranium (siirryt toiseen palveluun) puolestaan sijalle 19.
Geranium voitti myös hyvän palvelun erikoispalkinnon. Molemmilla ravintoloilla on kolme Michelin-tähteä.
Pohjoismaat olivat edustettuina myös lehden viime viikolla julkaisemalla 51–100 (siirryt toiseen palveluun) arvostetuimman ravintolan listalla, johon mahtui kaksi ruotsalaista ja kaksi tanskalaista ravintolaa.
Tilaisuudessa jaettiin myös erikoispalkintoja sekä ravintoloille että ravintola-alan ammattilaisille. Elämäntyöpalkinto myönnettiin perulaiselle Gastón Acuriolle, joka on toinen sijalle 39 sijoittuneen Astrid y Gastón -ravintolan omistajista ja keittiömestareista.
Viidentoista keittiömestarin valitsema Chef’s Choice -palkinto meni yhdysvaltalaiselle Dan Barbeerille. Parhaaksi naispuoliseksi keittiömestariksi valittiin brittiläinen Clare Smyth.
Restaurant-lehti on julistanut maailman parhaan ravintolan vuodesta 2002 lähtien.
Lue myös:
Huippukokki Massimo Bottura avaamassa kodittomien ravintolaa Pariisiin