Vetoomukset eivät auttaneet – Oulu lakkauttaa 44 ikäihmisten laitospaikkaa

Oulun Tuirassa sijaitsevan hoivakodin paikoista luovutaan asteittain tämän ja ensi vuoden aikana.

Oulu
Rollaattori
Jouni Immonen / Yle

Oulussa sijaitsevan ikäihmisten hoivakoti Lassintalon laitospaikat lakkautetaan. Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta päätti asiasta tiistaina.

Kaikkiaan kyse on 44:stä Tuirassa sijaitsevasta pitkäaikaishoidon laitospaikasta, joista on tarkoitus luopua asteittain tämän ja ensi vuoden aikana.

Kaupunki aikoo jatkossa panostaa laitoshoitoa enemmän avohoito- tai avohuoltopainotteisiin palveluihin, kuten kotihoitoon ja tehostettuun palveluasumiseen. Oulun mukaan pitkäaikaisen laitoshoidon tarve kaupungissa on ylipäänsä vähentynyt. Paikkojen alasajolla tavoitellaan myös säästöjä.

Lassintalon laitospaikkojen lakkauttamissuunnitelmat ehtivät herättää jo ennakkoon paljon keskustelua, ja laitospaikkojen lakkauttamista vastutettiin.

Oulun hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pirjo Sirviö kertoo, että sen vuoksi paikkojen lakkauttamispäätökselle haettiin etukäteen myös vahvempaa poliittista tukea.

Sirviön mukaan asia oli maanantaina esillä kaupungin valtuustoryhmien puheenjohtajien tapaamisessa, ja sielläkin Lassintalon paikoista luopumiselle näytettiin vihreää valoa.