Kemi saa hiljaisen motocross-radan keskelle asutusta

Yrittäjän mukaan sähkökäyttöiset mopot ja mönkijät ovat vielä harvinaisia. Perheen lapset ovat testanneet kalustoa omalla pihalla.

Kemi
Juha Teikari
Yrittäjä Juha Teikarin takana on Syväkankaalla sijaitseva vanha pallokenttä, jonne rakennetaan ajorata lapsia varten.Riikka Rautiainen/ Yle

Kemiin perustetaan sähkökäyttöisille mopoille ja mönkijöille tarkoitettu ajorata. Se nousee Syväkankaalle aivan asutuksen viereen, kun hyvin usein ajopaikat viedään kauemmas asutuksesta

– Sähkökäyttöisistä ajoneuvoista ei aiheudu naapureille melu- tai savuhaittoja, joten rataa ei tarvitse viedä keskelle metsää, kuvailee yrittäjä Juha Teikari.

Kemiläinen Teikari on innokas motocorssin harrastaja, mutta harrastukselle on nykyään vähemmän aikaa kuin nuorempana. Omaa suunnittelutoimistoa pyörittävä yrittäjä on myös neljän pienen lapsen isä.

– Kyllähän lapset ovat kyselleet melko malttamattomina, milloin pääsee ajamaan. He ovat nyt kiertäneet omaa pihaa testimielessä ja selvittäneet, miten akut kestävät, naurahtaa Teikari.

Kaikkein pienimmät lapset voivat Teikarin mukaan ajaa mönkijällä, jos he eivät pysy vielä pystyssä kaksipyöräisellä. Perheen testikuljettajien ikähaitari 2-8 vuotta.

Yrittäjä kiittelee kaupungin ripeää toimintaa

Maksullinen e-Puisto nousee Syväkankaan vanhalle pallokentälle, jota ei ole käytetty pitkään aikaan.. Uuden yrittäjän mukaan päätös ajopuiston perustamisesta syntyi lopulta nopeasti.

– Asun tässä ihan lähellä ja olen jo pitkään pannut merkille kentän rapistumisen. Otin kaupunkiin yhteyttä muutama viikko sitten ja sieltä reagoitiin ideaan todella nopeasti, kiittelee Teikari.

Tähän mennessä kaupunki on raivannut pusikon pois kentän laidalta, jonka jälkeen yrittäjä on tasoittanut kentän ja ajanut siihen kivituhkaa.

Kentän perustamistöihin Teikari on valjastanut isänsä, jolla on urakassa tarvittavaa osaamista ja kalustoa. Rakentamisessa ovat olleet mukana myös lukuisat paikalliset yritykset.

Arjen sujuminen ratkaisi yrityspaikan valinnassa

Uusi e-Puisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille ja radalle otetaan maksimissaan neljä kuljettajaa kerrallaan.

Yrittäjän toiveena on, että jo kuluvan kesän matkailijat löytäisivät tiensä radalle. Tähän mennessä tietoa on tietoa pääasiassa sosiaalisessa mediassa, mutta myös paikallisille matkailutoimijoille.

Kemin matkailuyhtiö rakentaa parhaillaan Mansikkanokan alueelle ympärivuotista lumilinnaa, jonka läheisyydessä on erilaisia matkailupalveluita. Lisäksi kaupunki on huomioinut matkailua tukevat toimet uusissa kaavasuunnitelmissa.

Teikarin mukaan ajopuiston perustaminen lähelle lumilinnaa kävi mielessä, mutta vaakakupissa painoivat lopulta kodin läheisyys ja kohtuulliset perustamiskustannukset.

– Tämä on hyvä paikka aloittaa, mutta katsotaan paikkaa uudestaan kysynnän mukaan, sanoo Teikari.