1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveydenhuollon palvelut

Sote-yrittäjä Pihlajalinnan vuosi on sujunut heikosti – yhtiö antoi tulosvaroituksen

Yhtiön kannattavuus on heikentynyt, kun yhtiö on laajentunut vauhdilla eri puolille maata.

Kuva: Paulus Markkula / Yle

Terveysyritys Pihlajalinna on antanut tulosvaroituksen tälle vuodelle. Yhtiön tulos on jäämässä huonommaksi kuin on ennakoitu ja jää alle viime vuoden tuloksen.

Pihlajalinnan liikevaihdon arvioidaan edelleen kasvavan suunnitelmien mukaan yritysjärjestelyjen ansiosta. Sen sijaan tamperelaisyhtiön laajentuminen ja valmistautuminen sote-uudistuksen alla ei ole sujunut ennakoidusti.

Pihlajalinna on laajentanut toimintaansa viime aikoina vauhdilla lääkärikeskuksilla, yritysostoilla ja terveydenhuollon ulkoistuksissa.

– Vaikka alkuvuosi on ollut heikko, uskomme edelleen, että suunnittelemamme toimenpiteet, uudistukset ja uudet palvelut parantavat kannattavuuttamme loppuvuoden aikana, toimitusjohtaja Joni Aaltonen arvioi tiedotteessa yhtiön loppuvuotta.

Yhtiön melko tuoreen toimitusjohtaja Aaltosen mukaan yritysostojen ja toiminnan muutokset vievät helmikuussa ilmoitettua arviota enemmän aikaa ja vaikuttavat koko vuoden tulokseen.

Yhtiön talven arvion mukaan kuluvan vuoden liikevoitto olisi parempi kuin viime vuonna, jolloin se oli 20 miljoonaa euroa.

Tulosvaroituksen jälkeen yhtiön kurssi on laskenut lähes kahdeksan prosenttia Helsingin pörssissä.

Yhtiö julkistaa elokuun puolessa välissä vuoden ensimmäisen puoliskon tuloksen.

l