Perussuomalaiset katkaisi suhteensa tukisäätiöön – puoluetoimiston omistus siirtyy puolueelle

Säätiön toiminta oli aiemmin tiukasti yhteydessä perussuomalaisten toimintaan.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten ilmapallo.
Henrietta Hassinen / Yle

Perussuomalaiset katkaisee suhteensa Raimo Vistbackan johtamaan Perussuomalaisten tukisäätiöön.

Puolue kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että osapuolet ovat allekirjoittaneet keskiviikkona sopimuksen, jonka seurauksena puolueen ja tukisäätiön välinen suhde purkautuu.

Perussuomalaisten puoluetoimisto Helsingin Yrjönkadulla siirtyy säätiöltä puolueen omistukseen, ja toimistoa koskeva vuokrasopimus purkautuu. Myös puolueen ja säätiön välinen velkasuhde päättyy.

Vuonna 2011 puolue lainasi säätiölle 1,7 miljoonaa euroa puoluetoimiston ostamiseksi. Säätiö on maksanut puolueelle lainaa takaisin, ja puolue on maksanut vuokraa toimiston käytöstä.

Lisäksi sopimuksessa on sovittu siitä, että säätiö ei voi antaa neljän seuraavan vuoden aikana tukea millekään rekisteröidylle puolueelle.

Perussuomalaisten ja säätiön välinen suhde tuli uudelleen tarkasteluun kesäkuussa 2017, kun puolueen eduskuntaryhmä hajosi Jussi Halla-ahon tultua valituksi puolueen puheenjohtajaksi. Vistbacka kertoi myöhemmin julkisuudessa, että tukisäätiöllä ei ole kiinnostusta tukea Halla-ahon perussuomalaisia.