Cannonball-oikeudenkäynti päätökseen Porissa – yhdeksälle syytetylle haetaan ehdotonta vankeustuomiota

Huumekauppaa on pyöritetty laajasti anonyymissä tor-verkossa sekä kaduilla. Rikoshyödyn arvioidaan olevan yli 350 000 euroa.

Cannonball MC
Cannonballin tilat Ulvilassa, poliisioperaatio
Cannonballin kerhotilat Ulvilassa.Katja Halinen / Yle

Porin seudulta pyöritetyn, valtakunnallisestikin poikkeuksellisen suuren huumerikosoikeudenkäynnin käsittely on saatu päätökseen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Yhteensä 19 henkilön epäillään myyneen muun muassa amfetamiinia, ekstaasia, kokaiinia ja muita huumeita netissä ja kadulla. Osa heistä on Porin/Ulvilan Cannonball MC -rikollisjärjestön jäseniä.

Huumeita on myyty internetin anonyymin tor-verkon kautta ainakin kahdella eri profiililla, jotka ovat molemmat olleet valtakunnan tasolla merkittäviä kauppiaita. Asiakkaat ovat ostaneet huumeita bitcoin-virtuaalivaluutalla, jonka jälkeen huumeet on postitettu heille pakattuina kuplamuovisiin pusseihin.

19 epäillystä yhdeksälle haetaan ehdotonta vankeusrangaistusta ja lopuille ehdollista. Kolmelle syytetylle haetaan tuomion koventamisperustetta epäillyistä yhteyksistä moottoripyöräkerhoon.

Asiaa puitiin oikeudessa toukokuun lopusta saakka. Satakunnan käräjäoikeus antaa tuomion heinäkuun 12. päivä.

Yli 16 kiloa amfetamiinia

Epäillyt ovat syyttäjän mukaan myyneet ja välittäneet vuoden 2017 aikana yli 16 kiloa amfetamiinia, noin 6 000 ekstaasitabletteja, 700 grammaa MDMA-jauhetta, 200 grammaa kokaiinia, 380 millilitraa amfetamiiniöljyä ja 300 LSD-lappua. Rikoshyödyn katsotaan olleen yli 350 000 euroa.

Törkeiden huumerikosepäilyjen lisäksi syytettyjä epäillään myös törkeästä rahanpesusta, ampuma-aserikoksista, rekisterimerkintärikoksista ja petoksista, jotka ovat kohdistuneet yhteiskunnan myöntämiin tukiin ja etuuksiin.

Epäiltynä kerhon johtoa

Jutun käsittelyn alkaessa kiinniotettuina oli kymmenen henkilöä. Heistä kuusi kuuluu poliisin mukaan Cannonball MC -rikollisjärjestöön. Yhden kiinniotetun epäillään olevan Cannonball Midwest -jaoston pomo.

Osa epäillyistä on myöntänyt syyllistyneensä törkeisiin huumausainerikoksiin, mutta järjestään kaikki kiistävät kuuluvansa rikollisjärjestönä yleisesti pidettyyn Cannonball -kerhoon tai toimineensa huumekaupassa kerhon alaisuudessa.

19 syytetystä kolme on naisia ja loput miehiä.

Lue lisää:

Liivijengi pyöritti Porin seudulta poikkeuksellisen suurta huumekauppaa – netissä ja kadulla kaupattu yli 16 kiloa amfetamiinia

Porin seudun suuren huumerikosvyyhdin oikeuskäsittely alkaa – syytettynä 19 henkilöä