1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksena sataa ja tuulee – ensi viikolla tulee käänne

Juhannuksena lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin. Sää poutaantuu tiistaina, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

sää
Juhannus 2018
Juhannus 2018

Vielä tänään torstaina lämpötila kohoaa maan keskiosissa 20 asteen vaiheille. Sateet leviävät torstaina lounaasta maan etelä- ja länsiosaan.

– Perjantaina ja lauantaina lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin, yö ehkä 10 asteen molemmin puolin. Sateet voivat olla etenkin lännessä hyvin runsaita, kertoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Kotakorven mukaan juhannusaattona ei vältytä tuuleltakaan, sillä puuskia on tiedossa varsinkin maan etelä- ja keskiosiin. Etelässä puuskat voivat olla voimakkuudeltaan jopa 15 metriä sekunnissa.

Maan etelä- ja keskiosissa puuskainen tuuli saattaa aiheuttaa vahinkoa. Myös kaikilla merialueilla on aattona tuulista. Lounaisosissa merialueilla on jopa myrskytuulta.

Viimeistään tiistaina taas poutaisempaa

Juhannuspäivänä lauantaina vielä kuurottelee paljon, mutta isommat sateet tulevat pohjoisessa. Etelässä lämpöasteita on 15, myös kaakossa ja idässä voi melko kesäistä.

Sunnuntaiksi ja maanantaiksi on tiedossa mahdollisesti uusi matalapaine.

– Sitten korkeapaine vahvistuu ja viimeistään tiistaina säässä tapahtuu käänne poutaisempaan, Kotakorpi sanoo.

Lue lisää Ylen sääsivuilta. Katso täältä (siirryt toiseen palveluun) Ilmatieteen laitoksen varoitukset maa- ja merialueilla.

Lue seuraavaksi