Pohjois-Karjalan sotepilotti täyttää puolitoista vuotta – kerro kokemuksesi Siun sotesta

Yle Joensuu perkaa kysymyksiä ja kokemuksia Siun sotesta iltapäivälähetyksessään keskiviikkona 27. kesäkuuta.

Siun sote
Siun Sote -hankkeessa mukana olevat kunnat.
Yle / Siun Sote

Valtakunnallinen soteuudistus on vastatuulessa, mutta Pohjois-Karjalassa maakunnan tasolla järjestetyt sosiaali- ja terveyspalvelut ovat arkipäivää.

Pohjois-Karjalan kuntien ja Heinäveden omistama kuntayhtymä Siun sote on vastannut vuoden 2017 alusta kaikista sosiaali- ja terveyspalveluista, kuten terveyskeskuksista, neuvoloista, vanhusten palveluasumisesta, pelastustoimesta ja lastensuojelusta.

Arvostelua puoleen jos toiseen on ollut paljon. Viimeksi kohua on aiheuttanut kuntayhtymän 20 miljoonan euron alijäämä ja sen mukaanaan tuomat säästöt.

Mutta mitä mieltä sinä olet?

Miten maakunnallinen sotepilotti on toiminut? Millaisia kokemuksia sinulla on Siun sotesta? Entä mikä on epäselvää ja askarruttaa mieltäsi?

Yle Joensuu haastaa Siun soten virkamiehet välitilinpäätökseen iltapäivälähetyksessä keskiviikkona 27. kesäkuuta.

Studiossa ovat paikalla Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen sekä edustajat kaikilta kolmelta toimialueelta.

Terveys- ja sairaanhoitopalveluista vastaamassa on toimialuejohtaja Antti Turunen, Ikäihmisten palveluista kertoo toimialuejohtaja Eija Rieppo ja sosiaali- ja perhepalveluista vastaamassa on palvelujohtaja Tuuli Ollila.

Lähetä kysymyksesi tai mielipiteesi meille sähköpostilla joensuu@yle.fi (siirryt toiseen palveluun) tai laita WhatsApp-viesti numeroon 044 421 0969.