Kaksi vangittu Nurmeksen kerrostaloammuskelusta

Poliisin mukaan tilanne on aiheuttanut vaaraa varsinaisen kohteen lisäksi myös muille kerrostalon asukkaille.

Kotimaa
Poliisiauton hälytysvalot.
Petri Lassheikki / Yle

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaksi paikkakuntalaista miestä Nurmeksessa sattuneesta kerrostaloammuskelusta. Porokyläntiellä ammuttiin kerrostalon pihalla ja rappukäytävässä useita laukauksia viime sunnuntaina.

37- ja 27-vuotiaat miehet on vangittu todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Tilanne on aiheuttanut vaaraa varsinaisen kohteen lisäksi myös muille kerrostalon asukkaille, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoo takavarikoineensa esitutkinnan aikana kaksi käsiasetta. Toinen ase saatiin poliisin haltuun kiinnioton yhteydessä ja toinen kotietsinnässä.

Poliisi kävi kahteen otteeseen paikalla

Poliisi sai viime sunnuntaina hälytyksen kahteen otteeseen Porokylänkadulla sijaitsevaan kerrostaloon.

Ensimmäisen ilmoituksen mukaan kerrostalon pihaan oli saapunut uhkaavasti käyttäytynyt seurue, jolla oli ollut mukanaan ase.

Poliisin saavuttua paikalle seurue oli ehtinyt poistua.

Muutamaa tuntia myöhemmin poliisi hälytettiin uudemman kerran samaan osoitteeseen. Tuolloin kerrostalon pihalla ja rappukäytävässä oli ammuttu useita laukauksia. Poliisin mukaan laukauksia oli ammuttu talossa asuvaa miestä kohti. Hän oli kuitenkin välttynyt osumilta.

Poliisin mukaan esitutkinnan perusteella tapahtumien taustalla on henkilökohtaisia riitoja. Nyt vangittujen miesten lisäksi tapauksesta on ollut pidettynä kolmaskin mies.