Transtech toimittaa kymmeniä raitiovaunuja Saksaan

Kauppa on yksi tämän vuoden suurimmista raitiovaunukaupoista Euroopassa.

raideliikenne
Uusi raitiovaunu sisältä.
Niko Mannonen / Yle

Kajaanin Otanmäen tehdas saa jälleen lisää töitä, kun Transtech Oy toimittaa kymmeniä Artic-raitiovaunuja Eurooppaan. Saksassa sijaitseva Mannheimin kaupunki on valinnut Transtechin emoyhtiön Skoda Transportationin raitiovaunujensa toimittajaksi.

Kauppa on Transtechin toimitusjohtajan Lasse Orren mukaan luultavasti tämän vuoden suurin raitiovaunukauppa Euroopassa. Koko sopimuksen kauppahinta on yli 250 miljoonaa euroa.

Transtech osallistui tarjouskilpailuun Skodan kautta, koska Transtechilla ei ollut tuolloin riittävästi referenssiä Artic-vaunuista.

Raitiovaunujen suunnittelu ja valmistus jaetaan Kajaanin Otanmäen, Oulun ja Plzenin kesken. Otanmäki saa Orren arvioiden mukaan noin puolet 80 raitiovaunusta. Tilaukseen kuuluu jopa 60-metrisiä raitiovaunuja.

Kaupassa on myös optio 34 lisävaunusta. Vaunujen valmistus alkaa vuoden 2020 aikana, ja ensimmäiset vaunut liikennöivät vuotta myöhemmin. Orren mukaan kyseessä on yhteensä noin kahdeksan vuoden projekti ja se työllistää Otanmäessä noin 100 henkilöä.

Juttua korjattu 25.6.2018 klo 13.00: Raitiovaunujen nimeksi muutettu Artic