Ranuan eläinpuistossa avautuu iso ilmastonmuutosta käsittelevä ympäristötaideteos

Teos muistuttaa siitä, että jokainen voi tehdä merkityksellisiä valintoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Ranua
Ympäristötaideteos Ranuan eläinpuistossa.
Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuistossa avautuu juhannuksena suuri ympäristötaideteos. Tamperelainen kuvanveistäjä ja arkkitehti Maija Kovari on luonut kolmikielisen teoksen eläinpuiston kivirakkaan, joka on muinaista merenrantaa.

Seven Steps to Save the Ocean eli Seitsemän askelta merten pelastamiseen - teoksellaan taiteilija pyrkii rakentamaan toivoa siitä, että myös arktinen luonto selviytyy ilmastonmuutoksesta.

Ympäristötaideteos Ranuan eläinpuistossa.
Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuiston uusi teos muodostuu puisesta polusta sekä kivikkoon asennetuista metallisista lauseista, jotka muistuttavat, että kaikki voivat tehdä merkityksellisiä valintoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Lauseet on kirjoitettu suomeksi, kiinaksi ja englanniksi.

– Vakavan aiheen edessä on helppo tuntea voimattomuutta, mutta en halunnut taiteellani lisätä epätoivoa, vaan päinvastoin rakentaa toivoa. Monikielisellä teoksella olen halunnut viestiä, että aihe on globaali, ja jokaisella meistä on muutoksessa roolinsa, teoksen tehnyt Maija Kovari sanoo.

Teos on nyt valmistuessaan yksi Suomen suurimmista ympäristötaideteoksista. Teos muodostuu noin 135 metriä pitkästä puisesta polusta ja kattaa 100x150 metrin laajuisen kivirakka-alueen.