"En todellakaan välitä" luki Melania Trumpin takissa, kun hän tapasi siirtolaislapsia – 4 asiaa, mitä vaatevalinta saattaa tarkoittaa

Suurin huomio Melania Trumpin Teksasin-vierailulla kiinnittyi hänen vihreään takkiinsa.

Melania Trump
Melania Trump nousemassa mustan katumaasturin takapenkille.
Melania Trumpilla oli takki päällään silloin, kun hän lähti Washingtonista ja kun hän myöhemmin saapui takaisin Washingtoniin. Meksikon-rajalla hänellä ei ollut samaa takkia päällään.Chip Somodevilla / AFP

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump teki torstaina yllätysvierailun Teksasiin, jossa hän osoitti tukeaan siirtolaislapsille ja keskusteli lapsista huolehtivan keskuksen työntekijöiden kanssa.

Suurin huomio kohdistui kuitenkin Melania Trumpin vaatevalintaan. Hän oli pukeutunut vihreään takkiin, jonka selässä luki valkoisilla kirjaimilla "I really don't care. Do u?"

Suomeksi sama tarkoittaa "En todellakaan välitä. Välitätkö sinä?"

Melania Trumpilla oli takki päällään silloin, kun hän lähti Washingtonista ja kun hän myöhemmin saapui takaisin Washingtoniin. Meksikon-rajalla hänellä ei ollut samaa takkia päällään.

Trumpin takkivalinta on saanut osakseen kansainvälistä närkästystä sosiaalisessa mediassa. Kokosimme yhteen vaihtoehtoja, joita Melania Trump on kenties halunnut takkivalinnallaan kertoa.

1. Se on vain takki

Näin sanoi Melania Trumpin tiedottaja Stephanie Grisham torstaina yhdysvaltalaismedialle.

– Se on takki. Siinä ei ole piilotettua viestiä. Toivon, ettei media tärkeän Teksasin-tapaamisen jälkeen päättäisi keskittyä hänen vaatekaappiinsa, Grisham sanoi.

Grisham totesi saman tviitissään (siirryt toiseen palveluun), jonka aihetunnisteisiin hän lisäsi, että Melania Trump todella välittää.

2. Se on viesti "valeuutisille"

Presidentti Donald Trump oli vaimonsa tiedottajan kanssa eri mieltä. Donald Trump tviittasi yöllä (siirryt toiseen palveluun) Suomen aikaa, että takki oli Melanialta tietoinen valinta.

Donald Trumpin mukaan viesti takissa viittaa valeuutisointiin, josta hän joitakin yhdysvaltalaismedioita syyttää.

Melania Trump on presidentin mukaan oppinut, kuinka epärehellinen media on, eikä hän siksi enää välitä.

3. Se on viesti Donald Trumpille

Melania Trumpin tiedottajan mukaan Teksasin-vierailu oli täysin Melanian oma ajatus, vaikka Donald Trump sitä tukikin.

Melania on myös aikaisemmin ottanut kantaa muun muassa kiusaamiseen. Uutistoimisto Reutersin mukaan Melania Trumpin painostus olisi puolestaan ollut Donald Trumpin päätöksen taustalla lopettaa siirtolaislasten erottaminen vanhemmistaan.

Takin voidaan ajatella olevan erottautumiskeino Donald Trumpin politiikasta, ja sillä voidaan haluta sanoa, että Melania Trumpilla on omia mielipiteitä.

4. Hän halusi pukeutua vaatimattomammin

Melania Trumpin käyttämä takki on tunnistettu kuuluvaksi espanjalaisen vaateliikkeen Zaran vuoden 2016 kevätmallistoon. Takki on maksanut 39 dollaria, eli runsaat 33 euroa.

Takki on edullinen verrattuna tyyliin, jota Yhdysvaltain ensimmäinen nainen on aikaisemmin käyttänyt. Italian G7-kokouksessa hänellä oli yllään yli 51 000 dollarin kukkatakki.

Takki onkin saattanut olla Melania Trumpin yritys olla helpommin lähestyttävä vierailulla siirtolaislasten luo.

Lue lisää:

Washington Post: USA keskeyttää syytteiden noston lasten kanssa rajan ylittäviä siirtolaisia vastaan

Lapseni pelkää Yhdysvaltoihin matkustamista, kertoo Meksikossa asuva yhdysvaltalainen äiti

Aiheesta muualla:

Washington Post: How Melania Trump’s jacket choice overtook her visit to the Texas border shelters (siirryt toiseen palveluun)

New York Times: Melania Trump, Agent of Coat Chaos (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP