Hyppää sisältöön

Sähköviat pääosin korjattu, joitain satoja vielä sähköttä

Pahimmillaan juhannusaattona oli sähköttä selvästi yli 20 000 asiakasta.

Sähköyhtiöt ovat lauantaina jatkaneet kuumeisesti poikki olevien sähköjen korjaamista Pauliina-myrskyn jäljiltä. Illalla sähköttömiä asiakkaita (siirryt toiseen palveluun) on eri puolilla Suomea vielä joitain satoja, kun perjantaina sähköttömiä talouksia oli reilusti yli 20 000.

Yksittäisistä yhtiöistä kovimman paineen alla on ollut Järvi-Suomen Energia.

Uusia keskijänniteverkon vikoja yhtiön alueelle tuli aamuyön aikana vain muutamia. Niitä oli aamulla korjaamassa 40–50 asentajaa.

Yhtiön käyttöpäällikkö Mika Huttu kertoi tuolloin Ylelle, että viimeistenkin katkosten korjaaminen venyy sunnuntaille.

– Keskijänniteverkon viat pyritään saaman tämän päivän aikana [kuntoon] ja heti sen perään aletaan korjata pienjännitevikoja. Siitä lukumäärästä riippuu sitten, kuinka pitkälle huomenna niitä vikoja riittää, Huttu kertoo.

Samalla hän kertoo, että keskijännitevikapaikat on jo pystytty rajaamaan. Niitä on 19.

– Pientä malttia asiakkaiden suhteen, mutta hyvällä puolella ollaan menossa, Huttu jatkaa.

Yhteensä Järvi-Suomen Energian alueella on ollut vuorokauden aikana yli 120 vikapaikkaa ja niitä on ollut korjaamassa 60 asentajaa.

Tuulesta ei pitäisi enää olla haittaa

Lisäongelmia ei Hutun mukana tuulesta enää ole tulossa. Sen sijaan konkeloon jääneet puut saattavat aiheuttaa lisäkatkoja vielä tämän päivän aikana. Niiden määrää käyttöpäällikkö ei tässä vaiheessa pysty arvioimaan.

Koko Suomessa sähkökatkoja oli lauantaina päivällä 30 kunnan alueella yhdeksän eri yhtiön verkossa. Tilanne vaihtelee koko ajan, kun vanhoja vikoja saadaan korjattua ja uusia tulee tuulten takia.

Ilmatieteen laitos (siirryt toiseen palveluun) odottaa tuulten heikkenevän juhannuspäiväksi. Tuuli saattaa olla vaarallista lauantaina Savon maakunnissa, Kainuussa sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.

Sähkökatkojen aiheuttamia harmeja lukuun ottamatta juhannus on sujunut melko rauhallisesti. Eniten poliisia ovat työllistäneet rattijuopot ja pahoinpitelyt.

Vakavin onnettomuus sattui aattona Rantasalmella, kun iso vene kaatui ja kymmenkunta ihmistä joutui veden varaan. Yhden veneessä olleen pelätään hukkuneen.

Lue lisää:

.
.