1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. räjähdykset

Zimbabwessa räjähdys stadionilla – tiedottaja: puhetta pitänyt presidentti on turvassa

Zimbabwen toinen varapresidentti Kembo Mohadi loukkaantui räjähdyksessä jalkaan, valtion yleisradioyhtiö ZBC kertoo.

Räjähdys tapahtui valtapuolue ZANU-PF:n kampanjatilaisuudessa. Kuva: Ken Maur / AFP

Zimbabwessa on räjähtänyt stadionilla, jossa tuhannet ihmiset kuuntelivat presidentti Emmerson Mnangagwan puhetta. Presidentin tiedottajan mukaan Mnangagwa ei loukkaantunut räjähdyksessä ja hänet on viety turvataloon.

Zimbabwen toinen varapresidentti Kembo Mohadi loukkaantui räjähdyksessä jalkaan, valtion yleisradioyhtiö ZBC kertoo. Uutistoimisto Reutersin mukaan myös toinen varapresidentti Constantino Chiwenga loukkaantui lievästi.

Yleisradioyhtiön mukaan räjähdys oli murhayritys. Räjähdys tapahtui valtapuolue ZANU-PF:n kampanjatilaisuudessa Bulawayon kaupungissa lähellä arvovieraille tarkoitettua telttaa.

Tuhannet ihmiset kuuntelivat presidentti Emmerson Mnangagwan puhetta Bulawayon kaupungissa 23. kesäkuuta. Kuva: Aaron Ufumeli / EPA

Uutistoimisto AP:n mukaan paikalta välitetyssä kuvamateriaalissa näkyy loukkaantuneita ihmisiä. Valtion televisio katkaisi lähetyksensä nopeasti räjähdyksen tapahduttua.

Uutistoimisto AP:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan presidentti oli juuri lopettanut puheensa ja oli lähtemässä puhujalavalta.

Zimbabwessa järjestetään 30. heinäkuuta presidentinvaalit, jotka ovat ensimmäiset presidentti Robert Mugaben syrjäyttämisen jälkeen. 75-vuotiaan presidentti Mnangagwan päähaastaja on 40-vuotias oppositiojohtaja Nelson Chamisa.

Lue myös:

Zimbabwen presidentiksi haluaa 23 ehdokasta

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan