1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Game of Thrones

Game of Thrones tähdet menivät naimisiin – Skotlannissa sukulinnassa paikalla liuta näyttelijöitä sarjasta

Sarjassa yhtä päähahmoa Jon Snowta esittävä Kit Harington kertoi rakastuneensa vastanäyttelijäänsä Rose Leslieen Islannissa.

Näyttelijät Kit Harington ja Rose Leslie menivät naimisiin Skotlannissa lauantaina. Kuva: AOP

Suositun fantasiasarja Game of Thronesin kuvauksissa tavanneet näyttelijät Kit Harington ja Rose Leslie menivät naimisiin Skotlannissa lauantaina.

Pariskunta tapasi vuonna 2012, kun Haringtonin esittämän Jon Snown ja Leslien esittämän Ygritten tiet kohtasivat myös fiktion puolella. He esittivät sarjassa rakastavaisia muutaman kauden ajan.

Paikalla häissä oli joukko sarjan tähtiä kuten näyttelijät Emilia Clarke, Peter Dinklage, Maisie Williams ja Sophie Turner.

Hääjuhla pidettiin Skotlannissa Leslien isän omistamassa sukulinnassa Wardhill Castlessa, kertoi BBC (siirryt toiseen palveluun). Linna sijaitsee Aberdeenshiressa koillis-Skotlannissa, jossa pariskunnan kerrotaan vierailevan useasti.

Vastavihitty pariskunta ajoi kirkolta pois maastoautolla.

Vihkipaikan pihalle oli kokoontunut myös yleisöä. Myös sosiaalisessa mediassa Twitterissä kuvia pariskunnan häistä on kierrätetty ahkerasti.

Sarjaa seuranneet ovat pohtineet muun muassa, kuinka paljon häissä oli lainattu elementtejä itse sarjasta.

Arkinen kosinta

Pari on pitänyt matalaa profiilia seurustelustaan aiemmin, mutta ilmoitti kihloista The Timesin (siirryt toiseen palveluun) sivuilla viime syyskuussa.

CNN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan Harington on kertonut keskusteluohjelma The Jonathan Ross Showssa kosinnan olleen arkinen mutta yllättävä. Haringtonin mukaan hänen suunnitelmansa olivat pitkälle vietyjä, mutta lopulta hän esitti kysymyksen nuotioillan keskellä ennen aikojaan. Leslie ei ole kertonut julkisesti kihlautumisen hetkestä.

Näyttelijäpariskunta edusti punaisella matolla vuonna 2017. Kuva: Will Oliver / EPA

Harington on myös kertonut miesten muotilehti L'uomo Voguelle rakastuneensa vastanäyttelijäänsä Islannissa.

– Se on kaunis maa, revontulet ovat maagiset, siellä rakastuin, kertoi Harington.

– On myös helppoa rakastua vastanäyttelijään, jos hän on jo valmiiksi viehättävä ja hän näyttelee sarjassa rakkaudenkohdettasi.

Game of Thronesin viimeinen kausi esitetään ensi vuonna. Haringtonin roolihahmo on vielä mukana sarjassa.

Entertainment Weeklyn (siirryt toiseen palveluun) mukaan viime kaudella sarjan jaksoja pelkästään Yhdysvalloissa katsoivat miljoonat ihmiset.

Lue myös:

Kuningatar Elisabet vieraili Game of Thronesin kuvauspaikalla – ei istahtanut rautavaltaistuimelle

Game of Thronesin esihistoriasta suunnitteilla uusi sarja – HBO tilasi pilottijakson

Game Of Thrones teki lappilaisesta lumihotellista hitin sosiaalisessa mediassa – Videoilla ja kuvilla miljoonia katselijoita

Star Wars toi munkkien saarelle jediritarit kaapuineen – fanien pyhiinvaellus kilisyttää Irlannin matkailukassaa ja huolettaa ympäristöväkeä