Ylikapellimestari Simon Rattle hyvästeli Berliinin

Brittiläinen ylikapellimestari Simon Rattle johti viimeisen kerran Berliinin filharmonikoita sunnuntaina.

Simon Rattle
Simon Rattle.
Sir Simon RattleUli Deck /EPA

Brittiläistaustainen kapellimestari Simon Rattle johti Berliinin filharmonikoita sunnuntaina viimeistä kertaa filharmonikoiden ylikapellimestarina. Samalla päättyi orkesterin ja ylikapellimestarin 16 vuotta kestänyt yhteistyö.

Berliinin filharmonikot tunnetaan siitä, että siellä soittajat saavat aina valita ylikapellimestarinsa.

Rattle on jo aloittanut Lontoon Sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina, mutta hän aikoo asua myös tulevaisuudessa Berliinissä. Ylikapellimestari Rattlen mukaan se on hänelle vieläkin täysi mysteeri, kuinka hienosti Berliinin filharmonikot tulkitsevat klassista musiikkia.

Orkesteri on tunnettu siitä, että heillä on laaja-alainen ohjelmisto. Heidän repertuaarissaan on myös paljon uutta klassisen musiikin tuotantoa.

Der Tagesspiegel -lehti kertoo, että orkesteri on onnistunut houkuttelemaan nuoria kuulijoita ihailijoikseen suoratoistopalveluillaan. Samalla orkesteri on karistanut elitistisen leiman itsestään.

Juttua korjattu 25.6. klo 9.15: Jutussa väitettiin, että kyseessä olisi ollut Rattlen viimeinen konsertti. Todellisuudessa kyseessä oli Rattlen viimeinen konsertti Berliinin filharmonikkojen ylikapellimestarina. Lisäksi jutussa kutsuttiin Der Tagesspiegel -lehteä virheellisesti nimellä Berlin's Tagesspiegel.