1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelastuslaitoksella rauhallinen juhannus: "Oliskohan ihmiset viisastuneet?"

Pohjois-Savon pelastuslaitoksella oli tehtäviä juhannuksena normaalin viikonlopun tapaan.

juhannus
Paloauto tallissa
Risto Koskinen / Yle

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen juhannus sujui melko rauhallisissa merkeissä. Kuopion päivystävän palomestarin Kalevi Bruunin mukaan juhannusviikonloppuna oli tehtäviä normaalin viikonlopun tapaan.

– Todella rauhallinen juhannus oli. Pieniä, sekalaisia tehtäviä oli jonkun verran, mutta ei mitään isompaa. Oliskohan ihmiset viisastuneet? Saattaahan säälläkin olla merkitystä ainakin siihen, ettei ole maastopaloja eivätkä ihmiset olleet niin paljon vesillä, Bruun pohtii.

Perjantaina Kuopion Tahkolla majoituskäytössä olevan huvilan ulkovarastotila syttyi palamaan. Hätäkeskus sai tiedon tapahtuneesta hieman ennen kello viittä aamulla. Palo oli saanut alkunsa sähkögrillistä. Mökin vuokralaiset saivat itse sammutettua palon ja palokunta tarkasti tilanteen.

Juankoskentiellä Kouhmäen kohdalla sattui lauantaiaamuna henkilöauton ulosajo. Auto ajautui tieltä kulkusuunnassaan oikealle ojaan. Onnettomuudesta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja. Juankoskella ihmisiä joutui lauantai-iltana veden varaan, mutta he pääsivät itse kiipeämään veneeseen ja tulivat rantaan omin voimin.

Lue seuraavaksi