1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannus sujui rauhallisesti Pirkanmaalla – paluuliikenne ruuhkautti 9-tien Oriveden ja Tampereen välillä

Juhannusviikonloppuna poliisia työllistivät rattijuopot ja pelastuslaitosta tuulen aiheuttamat vahingot.

juhannus
Juhannuskokko
JuhannusseppeleTapio Räihä / Yle

Juhannuksen vietto on sujunut pääosin rauhallisesti Pirkanmaalla. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin sekä maanteillä että vesillä. Tampereella järjestetty kaksipäiväinen juhannustapahtuma Valtteri keräsi järjestäjien mukaan 3 500 kävijää.

Juhannuksen paluuliikenne aiheutti ruuhkaa esimerkiksi 9-tiellä. Liikenne jonoutui ja pysähteli sunnuntaina iltapäivällä ja illalla lähes 15 kilometrin matkalla Oriveden suunnasta kohti Tampereen Alasjärven liittymää.

Junaliikennettä häiritsi sunnuntaina Jämsän ja Pieksämäen välillä tapahtunut ajolankavaurio. Vian korjauksen vuoksi vielä maanantaiaamuna kaksi ensimmäistä henkilöjunaa Jyväskylästä Tampereen suuntaan korvattiin bussilla Jämsään saakka.

Terassilla pahoinpitely ja päiväkodilla tulipalo

Poliisi arvioi, että Pirkanmaalla juhannuspäivä oli tehtävämääriltään hieman vilkkaampi kuin vuotta aiemmin. Poliisia työllistivät erityisesti rattijuopot, mutta myös esimerkiksi lauantai-iltana tapahtunut epäilty pahoinpitely baarin terassilla Tampereen Aleksanterinkadulla.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä päiväkodin varastokoppi paloi Tampereen Multisillassa. Hieman puolenyön jälkeen tapahtuneessa palossa tuhoutui lasten leikkivälineitä. Poliisi pyytää havaintoja paikalta pois juosseista henkilöistä.

Koko maassa hätäkeskukset vastaanottivat viikonloppuna enemmän hätäpuheluita kuin vuosi sitten juhannuksena. Lukua nostivat juhannusaaton tuulisesta säästä johtuneet vahingontorjuntatehtävät.

Lue seuraavaksi