Lapin juhannus: Mönkijärallia hautausmaalla, rattijuoppoja, murto, liikenneonnettomuuksia

Rattijuoppoja jäi kiinni ainakin Kemissä, Torniossa ja Simossa.

juhannus
Poliisiauton etukylki.
Risto Koskinen / Yle

Juhannus on sujunut Lapissa ilman kuolemaan johtaneita onnettomuuksia tai rikoksia. Poliisi on ilmoittanut maanantaiaamuun mennessä muun muassa rattijuopumuksista, parista liikenneonnettomuudesta sekä vahingonteosta.

Rovaniemellä poliisia työllistivät juhannuksena lähinnä pahoinpitelyt, joita tapahtui ulkona, ravintoloissa ja asunnoissa. Poliisi ei kerro tarkemmin, minkälaisia vammoja pahoinpitelyistä aiheutui.

Poliisi sai useita ilmoituksia Ivalon hautausmaalla juhannusaaton vastaisena yönä tehdyistä vahingoista mönkijällä, jolla oli kaadettu ja rikottu hautakiviä ja sudittu hautojen päältä. Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta.

Kolme ihmistä sai lieviä vammoja kun auto törmäsi hirveen juhannusaattona moottoritiellä Torniossa, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Poliisi kertoi juhannusaattona myös toisesta onnettomuudesta, jossa moottoripyöräilijä oli törmännyt henkilöautoon Kemin keskustassa. Moottoripyöräilijän käsi murtui onnettomuudessa. Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja ei ollut noudattanut väistämisvelvollisuuttaan.

Mönkijä anastettiin ja henkilöautoon murtauduttiin Rovaniemen Lapinrinteellä sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi löysi mönkijän ja epäillyt tekijät Korkalovaarasta. Heillä oli mukanaan henkilöautosta anastettua omaisuutta.

Poliisi sai kiinni rattijuoppoja ainakin Kemissä, Torniossa ja Simossa.

Murto ja lentokentälle tunkeutuminen

Kemin golf-kentän varastoon murtauduttiin juhannusaaton vastaisena yönä. Poliisin mukaan varastosta anastettiin runsaasti omaisuutta. Tapahtumaan liittyy tummanvihreä Honda ja harmaa tai hopeanvärinen BMW. Poliisi epäilee tekijöiksi useampaa henkilöä.

Poliisi kertoo myös, että Kemi-Tornion lentokentällä on käyynyt kutsumattomia vieraita. Lentokentän verkon läpi on tunkeuduttu luvatta kahtena peräkkäisenä yönä kesäkuussa.

Merellä vilkasta

Merialueella juhannus on ollut normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaampi. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tulikin juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta.

Länsi-Suomen merivartiostosta kerrotaan, että vesiliikennettä valvottiin tehostetusti läpi juhannuspyhien. Merialueella puhallutettiin juhannuksen aikaan 450 veneilijää ja ruorijuoppusepäilyjä kirjattiin kymmenen.

Torniossa Röyttän satamassa olevan laivan ympärillä havaittiin lauantaina muutamia öljylauttoja vedessä. Lapin pelastuslaitoksen mukaan rankkasade oli luultavasti huuhtonut öljyä laivan kannalta mereen. Sataman henkilökunta jäi seuraamaan tilannettä eikä tapauksesta aiheutunut tehtävää pelastuslaitokselle.