Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Amazon murskaa palautetut kodinkoneet, Indonesian rohkea ykköskoomikko ja pedofiiliepäily järjestössä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Amazon -verkkokaupan jakelukeskus  Saksan Rheinbergissä.
Amazon -verkkokaupan jakelukeskus Saksan Rheinbergissä.Friedemann Vogel / EPA

Suomeen ehkä tuleva Amazon heittää asiakaspalautuksina tulevia tuotteita suoraan roskiin – murskaa niin kännykät kuin pesukoneetkin

Amerikkalaisen nettikauppajätti Amazonin tulo Suomeen on toistaiseksi ollut huhujen varassa. Yhtiö itse ei kommentoi aikeitaan. Mutta ainakin sen verran tiedetään, että yksi Amazonin pääkonttorin johtajista vietti viime kesänä viikon Suomessa tunnelmaa aistimassa. Ja sekin tiedetään, että yhtiö tuhoaa järjestelmällisesti uudenveroisia palautustuotteita. Kysyimme myös Suomessa toimivilta verkkokaupan suurilta, toimivatko ne samoin kuin Amazon.

Sakdiyah Maruf ei halua loukata muslimeja vitseillään, mutta ajattelee, että loukkaantuminen on osa stand upin tapaa vaikuttaa.
Sakdiyah Maruf ei halua loukata muslimeja vitseillään, mutta ajattelee, että loukkaantuminen on osa stand upin tapaa vaikuttaa.Jenny Matikainen / Yle

Indonesian suosituin koomikko kertoo vitsejä seksistä ja ääri-islmismista – "Ehkä käytän huivia, koska minulla on huono hiuspäivä"

Palkittu indonesialainen stand up -koomikko Sakdiyah Ma'ruf tekee jotain, mitä musliminaisen ei monien mielestä pitäisi tehdä: hän kertoo yleisön edessä vitsejä seksistä, alkoholista ja ääri-islamista. 36-vuotiasta Ma'rufia on usein tituleerattu komedienneksi, joka on noussut vastustamaan ääri-islamia.

Mario Sepúlveda pelastettuna kaivoksesta.
Chileläinen Mario Sepúlveda hetki kaivoksesta pelastumisensa jälkeen lokakuussa 2010.Hugo Infante / EPA

Muistatko vielä Chilessä 69 päivää loukussa olleet kaivosmiehet? – Thaimaan junnujoukkueelle toivotaan vastaavaa ihmepelastusta

Pitkin viikkoa maailma on seurannut Tham Luangin luolaverkostoon kadonneen thaimaalaisen jalkapallojoukkueen etsintöjä Pohjois-Thaimaassa. Tapaus on tuonut mieliin vuoden 201 pelastusoperaation Chilessä. Tuolloin maailmalla seurattiin henkeä pidättäen, kun 700 metrin syvyydestä pelastettiin loukossa 69 vuorokautta viruneet kaivosmiehet.

Aaro Kontio.
Henry Lämsä / Yle

Isä jätti päivätyönsä ja pestautui kiertävään sirkukseen: "En oikein mistään muusta pysty saamaan tunnetta, joka esiintymisestä tulee"

Lapsena Aaro Kontio meni viikoksi sirkusleirille ja tutustui siellä temppuhyrrään, diaboloon. Nyt hän on pyörittänyt sitä yli 20 vuotta. Esiintyminen on hänelle kuin huumetta.

Presidentti Vladimir Putin kuiskaa presidentti Donald Trumpin korvaan marraskuussa 2017.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.EPA / Mikhail Klimentyev

Toimittajalta: Miksi Suomen ei kannattaisi toivoa Trumpin ja Putinin huippukokousta

Tällä viikolla ilmoitettiin, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta. Ilmoitus herätti tyytyväisyyttä, koska kokous tuo näkyvyyttä Suomelle. Toimittajamme Mika Mäkeläinen kuitenkin korostaa, että tapaamisessa on myös riskejä länsimaiden kannalta.

Piirros. Pelokas poika
Tanja Ylitalo, Lasse Isokangas / Yle

Miehen piti olla pojan tukihenkilö, mutta hän pakotti lapsen nukkumaan alasti vieressään – järjestön toimintaan pääsi mukaan kaksi miestä, joita syytetään nyt hyväksikäytöistä

Vanhemmat varoittelevat pakettiautoon houkuttelevista namusedistä, mutta suurimmassa osassa ilmitulleista hyväksikäyttötapauksista uhri ja tekijät ovat toisilleen entuudestaan tuttuja. Valtaosa nykypäivän hyväksikäyttäjistä löytää poliisin mukaan uhrinsa internetin kautta, mutta suhteita lapsiin luodaan myös kasvokkain. Anjan ja hänen poikansa tarina kertoo, miten hyväksikäyttäjä pääsi perheen elämään vapaaehtoisjärjestön kautta.