Seitsemän huippujuttua sunnuntai-iltaan: Asuntomarkkinoilla edessä käänne, klubien eloonjäämiskamppailu ja erikoislähetys Helsingin Pridesta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Vantaan Kivistö asuntorakentamista
Rinna Härkönen / Yle

Nyt se on jo nähtävissä – asuntomarkkinoilla tapahtuu käänne kesällä: "On selvää, että näillä tasoilla ei voida kovin pitkään olla"

Asuntokauppa on ollut alkuvuonna entistä hiljaisempaa. Asuntosijoittajat saivat aikaan rakentamisbuumin ja hintojen nousun. Nyt se osuu omaan nilkkaan.

Bändi tekee sound checkiä Muusikkojen Liiton klubilla, G Livelabissa.
Kaveri Special tekee sound checkiä Muusikkojen Liiton klubilla, G Livelabissa.Nella Nuora / Yle

Eloonjäämistaistelu on keikkapaikkojen arkea: Edes loppuunmyydyt illat eivät aina riitä pitämään liveklubeja pinnalla

Parhaillaan eletään kesäfestarien kulta-aikaa, ja suurimmat tapahtumat kokoavat yhteen kymmeniätuhansia ihmisiä. Pienillä keikkapaikoilla yleisömäärät ovat luonnollisesti pienemmät, eikä kamppailu kustannusten kanssa onnistu pelkillä lipputuloilla. Tapahtumapaikat löytävät itsensä helposti umpikujasta, ellei katteita ja markkinointivaltteja ole viilattu kuntoon. Äskettäin lapun luukulle on laittanut esimerkiksi turkulainen Gong-klubi.

Pavlos Pavlidis
Pavlos Pavlidis on ottanut talteen kymmenien kuolleiden henkiökohtaisia tavaroita tunnistusta varten.Yle

Matka Eurooppaan jää monen viimeiseksi – oikeuslääkäri jäljittää kuolleiden pakolaisten henkilöllisyyttä valokuvista, pankkikorteista ja puhelimista

Kreikan ja Turkin rajajoelta löytyy Eurooppaan pyrkineiden ruumiita. Yle tapasi kreikkalaisen oikeuslääkäri Pavlos Pavlidisin, joka haluaa antaa vastauksia heidän omaisilleen. Silti moni kuolleista jää tunnistamatta.

Tatu Kurkinen
Tatu Kurkinen on hakenut sinnikkäästi opiskelemaan unelmiensa alalle oikeustieteelliseen, mutta kilpailu on kovaa. Syksyllä Kurkinen aloittaa kuitenkin opinnot Itä-Suomen yliopistossa.Jouni Immonen / Yle

Tatu Kurkinen on hakenut oikeustieteelliseen kuusi kertaa – vielä ei tärpännyt, mutta kiertotie löytyi: "8– 10 kertaa olisin ollut valmis yrittämään"

Vuosittain tuhannet joutuvat pettymään, kun korkeakoulujen opiskelijavalinnat kesäkuun lopulla julkaistaan. Tatu Kurkiselle syksyt ovat olleet raskainta aikaa: Omaa opiskeluelämää joutuu odottamaan taas ainakin vuoden.

Sisarukset
Riikka Uosukainen / Yle

"Miksi puolueet päättävät siitä miten pukeudumme?" Tanskalainen Lene lähtee pian ulos sakon uhalla

Tanskan ja Norjan päätökset rajoittaa uskonnollisten huivien käyttöä muuttavat satojen nuorten naisten elämää. Ylen kirjeenvaihtajan Riikka Uosukaisen haastattelemat muslimitytöt vastustavat päätöstä ja pelkäävät uusia rajoituksia. – Poliitikot päättivät kiellosta, koska he ovat muukalaiskammoisia ja islam-vihamielisiä, arvostelee niqabiin pukeutuva tanskalainen Lene.

Helsinki pride Senaatintorilla.
Helsingin Pride-viikko huipentui lauantaina Pride-kulkueeseen, johon Helsingin poliisin arvion mukaan saapui lähes 100 000 osallistujaa.Berislav Jurišić / Yle

Helsingin Pride-kulkueessa jopa 100 000 ihmistä – katso koko Ylen puolitoistatuntinen erikoislähetys tapahtumasta

Tasa-arvoa juhlinut kulkue keräsi Helsingin keskustaan enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin. Yle lähetti tapahtumasta puolitoista tuntia kestäneen erikoislähetyksen.

Magdalena Hai
Kirjailija Magdalena HaiPaula Koskinen / Yle

Panseksuaalisuus kaataa rajoja – rakkausverkostot tekevät ihmisestä onnellisen, sanoo aiheeseen perehtynyt kirjailija

Magdalena Hai kirjoitti nuorille kirjan, jossa rakkaus ja seksuaalisuus eivät tunne rajoja.